Segovia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Segovia ing Spanyol

Segovia kuwi sawijining kutha ing Spanyol. Dunungé ing bagéan tengah, yakuwi ing wilayah otonomi Castile Leon, Spanyol. Ing taun 2003, kutha iki nduwèni pedunung 54.945 jiwa jroning wilayah kang jembaré 163,6 km². Kutha iki ndarbèni angka kapadhetan pedunung 340,1 jiwa/km². Kutha iki dumunung ing bagéan lor kutha Madrid.

Jeneng Segovia dijupuk saka jeneng Šiqūbiyyah (Arab: شقوبية). Sawetara wangunan kuno ing Segovia ditetepaké minangka Situs Warisan Donya UNESCO ing taun 1985.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Wilayah otonomi Spanyol (comunidades autónomas) Gendéra Spanyol
Andalusia | Aragon | Asturias | Kapuloan Baleares | País Vasco | Kapuloan Canary | Cantabria | Castile–La Mancha | Castile–Leon | Catalunya | Extremadura | Galicia | Madrid | Murcia | Navarra | La Rioja | Valencia | Ceuta | Melilla | Plazas de soberanía
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Segovia&oldid=812938"