Ron Weasley

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ron Weasley ing Harry Potter and The Half Blood Prince

Ronald "Ron" Bilius Weasley utawa kang luwih di kenal kanthi jeneng Ron Weasley yaiku tokoh fiksi gawéane J.K Rowling kang dadi salah sawijining pemeran utama kajaba Hermione Granger lan Harry Potter jroning sèri film lan buku Harry Potter. Karakter Ron Weasley diperanaké déning Rupert Grint kang wis meranaké dadi Ron nganti sèri film pungkasan (kaping 7).[1]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Ron lair tanggal 1 Maret 1980 yaiku murni-keturunan penyihir (darah murni), lan anak kaenem saka Arthur Weasley lan Molly Weasley.[2] Ron adik saka Bill Weasley, Charlie Weasley, Percy Weasley, Fred Weasley lan George Weasley, lan duwé adhi siji jenengé Ginny Weasley. Ron lan keluwargané urip ing The Burrow. Ron mulai mlebu Sekolah Sihir Hogwarts taun 1991 lan kalebu ing asrama Gryffindor. Ing kéné Ron mulai kekancan kraket karo Harry Potter lan Hermione Granger. [2]

Ciri-ciri fisik[sunting | sunting sumber]

Ron duwé ciri-ciri fisik khas keluwarga Weasley yaiku: rambut abang lan kulit bintik-bintik. Nalika isin kupingé malih dadi abang. Duwé mripat kang wernané biru lan irung kang dawa, awak dhuwur, kuru lan duwé tangan lan sikil kang gedhé-gedhé. Pawakané Ron padha karo Bill lan Percy .[2]

Karakteristik[sunting | sunting sumber]

Ron sawijining wong kang lucu, ananging kerep émosional, lan ora sènsitif. Bisa gawe guyu wong liya lan kanca-kancané. Ananging samangsa-mangsa bisa nglarani atiné wong liya, biasané Hermione lan Luna Lovegood. Rong duwé témperamèn kang dhuwur utamané nalika wong kang ditresnani dilarani. Ron seneng Quidditch lan posisiné dadi kiper . Ron sènsitif nalika mbahas kahanan keluwargané kang mlarat lan nalika awaké dipadha-padhaké karo seduluré liyané. Ron Arachnofobia (wedi marang temangga), amarga biyèn nalika cilik bonéka beruangé diowahi dadi temangga karo Fred. Ron seneng mangan, uga seneng ngomong nalika lagi mangan, kang nggawé Hermione ora seneng. Kaya harry, Ron sawijining wong kang pinter ananging rada kesèd nalika ana ing kelas. Ron wong kang wani, dhèwèké bisa tahan ana ing kahanan kang mbebayani karo loro kancané yaiku Harry lan Hermione. Ron uga seneng nglakoni tumindak kanthi cara gampang amarga dhèwèké ora seneng kerja kang abot-abot. Ron uga protektif karo wong kang ditresnani. [2]

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1]
  2. ^ a b c d (id)Ronald Weasley
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ron_Weasley&oldid=839968"