Rupert Grint

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rupert Grint[sunting | sunting sumber]

Rupert Alexander Lloyd Grint [1] (lair ing Watton-at-Stone, Hertfordshire, Inggris, 24 Agustus 1988; umur 26 taun) yaiku salah sawijining aktor saka Inggris kang main ana ing seri film Harry Potter minangka Ron Weasley.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Grint lair ing Watton-at-Stone, Hertfordshire, dhéwéké barep saka 5 sedulur. Bapaké, Nigel Grint, yaiku wong dagang memorabilia, dan ibuné, Jo (Parsons)yaiku mung ibu rumah tangga.[2] Dhéwéké duwé adhi lanang yaiku, James, lan 3 adhi wadon yaiku Georgina, Samantha, lan Charlotte. Sak durungé éntuk paraga ing film Harry Potter, lan mung mélu kanggo peran ing pertujnukan sekolah lan kelompok teater lokal Top Hat Stage School. Nalika cilik, dhéwéké tau maragakaké iwak ing pertunjukan adhedhasar crita Bahtera Nuh.[3]

Karir[sunting | sunting sumber]

Dhéwéké fans buku Harry Potter mula Grint ngupaya supaya éntuk paraga ing film Harry Potter. Kanggo audisi iki, dhéwéké ngirim video dhéwéké. Sakwisé ngebarké film sepisané yaiku Harry Potter and The Sorcerer's Stone, dhéwéké maragakaé ing film lawak Inggris, dia berperan Thunderpants minangka Alan A. Allen (2002). Ing taun 2002, 2004, 2005, lan 2007, dhéwéké mbalik maragakaké Ron Weasley ing sekuel Harry Potter, Harry Potter and the Chamber of Secrets, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Harry Potter and the Goblet of Fire dan Harry Potter and the Order of the Phoenix Grint uga maragakaké ing cerita remaja Driving Lessons bareng Laura Linney lan Julie Walters (sing maragakaké Mrs. Weasley ing film Harry Potter), sing wis dirilis ing musim panas 2006. Dhéwéké uga dikenal nalika ngisi suara radio lan telivisi, dhéwéké minangka Nigel Molesworth ing serial Baggy Trousers kanggo BBC Radio 4[4] and voiced Peter Pan in a BBC documentary. Ing 9 Juli 2007, Grint lan kancané, Daniel Radcliffe lan Emma Watson nggawé cethakan tangan, sikil, lan tongkat sihir ing ngaret Grauman's Chinese Theater ing Hollywood.

Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rupert_Grint&oldid=835185"