Provinsi Opole

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
województwo opolskie
POL województwo opolskie flag.svg POL województwo opolskie COA.svg
Gendéra Provinsi Opole Lambang Provinsi Opole
Wojewodztwo opolskie.png

Provinsi Opole ing Polandia

Katrangan cekak
Ibu kutha Opole
Jembar 9.412,47 km²
Pedunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.055.667
112/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


1
11

Kalurahan 71
Babagan administratif

Woj opolskie adm.png

Provinsi Opole (Polandia województwo opolskie) iku sawijining provinsi utawa ka-woiwoda-n ing Polandia. Provinsi iki ibukuthané Opole. Pedunungé cacahé ana kira-kira 1 yuta jiwa. Provinsi iki pusaté kaum minoritas Jerman ing Polandia. Minimal 10% pedunung provinsi iki keturunan etnis Jerman.

Tlatah iki bagéyan saka tlatah Eropah Silesia.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]


POL województwo opolskie COA.svg Provinsi Opole

Kutha swatantra (kutha otonom): Opole
Powiat (kabupatèn): Brzeg | Głubczyce | Kędzierzyn-Koźle | Kluczbork | Krapkowice | Namysłów | Nysa | Olesno | Opole | Prudnik | Strzelce



Babagan administrasi satingkat provinsi ing Polandia
Gendéra Polandia
Provinsi: Kuyawia-Pomerania | Lodz | Lublin | Lubusz | Malopolskie | Mazowia | Opole | Podlaskie | Pomerania | Pomerania Kulon | Święty Krzyż | Silesia | Silesia Hilir | Subkarpathia | Warmia-Mazuria | Wielkopolskie
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Opole&oldid=807447"