Provinsi Warmia-Mazuria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
województwo warmińsko-mazurskie
POL województwo warmińsko-mazurskie flag.svg Warminsko-mazurskie herb.svg
Gendéra Provinsi Warmia-Mazuria Lambang Provinsi Warmia-Mazuria
330px-WarmMazur map.png

Provinsi Warmia-Mazuria ing Polandia

Katrangan cekak
Ibu kutha Olsztyn
Jembar 24.202 km²
Pedunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.460.900 jiwa
59/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


2
19

Kalurahan 116
Babagan administratif

Warminsko-Mazurskie powiaty.png

Provinsi Warmia-Mazuria (Polandia województwo warmińsko-mazurskie) iku sawijining provinsi utawa ka-woiwoda-n ing Polandia. Provinsi iki ibukuthané Olsztyn. Pedunungé cacahé ana 1.460.900 jiwa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999. Miturut sajarah, tlatah provinsi iki, bagéyan kidul Prusia Wétan sing tau dadi wilayah negara Prusia utawa Jerman. Sawisé Perang Donya II tlatah iki diserahaké Polandia lan pedunung Jerman padha diusir utawa dipatèni.


Babagan administrasi satingkat provinsi ing Polandia
Gendéra Polandia
Provinsi: Kuyawia-Pomerania | Lodz | Lublin | Lubusz | Malopolskie | Mazowia | Opole | Podlaskie | Pomerania | Pomerania Kulon | Święty Krzyż | Silesia | Silesia Hilir | Subkarpathia | Warmia-Mazuria | Wielkopolskie