Provinsi Lubusz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
województwo lubuskie
POL województwo lubuskie flag.svg POL województwo lubuskie COA.svg
Gendéra Provinsi Lubusz Lambang Provinsi Lubusz
Wojewodztwo lubuskie.png

Provinsi Lubusz ing Polandia

Katrangan cekak
Ibu kutha Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra
Jembar 13.985 km²
Pedunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


1.009.500
72/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


2
12

Kalurahan 83
Babagan administratif

Woj lubuskie adm.png

Provinsi Lubusz (Polandia województwo lubuskie) iku sawijining provinsi utawa ka-woiwoda-n ing Polandia. Provinsi iki ibukuthané ana loro yaiku Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra. Pedunungé cacahé ana 1.009.500 jiwa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999 saka wilayah Gorzów Wielkopolski lan Zielona Góra, mulané ibukuthané ana loro. Jeneng provinsi iki dijupuk saka tlatah Tanah Lebus sing tau dadi wilayah Keraton Polandia ing Abad Madya. Tlatah iki dijenengaké miturut kutha Lubusz utawa Lebus sing saiki ana ing negara Jerman lan papané ana ing sisih kulon kali Oder.

Sadurungé taun 1945 provinsi iki wilayah negara Jerman lan sawisé Perang Donya II diserahaké marang Polandia


Babagan administrasi satingkat provinsi ing Polandia
Gendéra Polandia
Provinsi: Kuyawia-Pomerania | Lodz | Lublin | Lubusz | Malopolskie | Mazowia | Opole | Podlaskie | Pomerania | Pomerania Kulon | Święty Krzyż | Silesia | Silesia Hilir | Subkarpathia | Warmia-Mazuria | Wielkopolskie
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Lubusz&oldid=818174"