Olsztyn

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Olsztyn
POL Olsztyn COA.svg
Lambang Olsztyn
POL Olsztyn map.svg
Lokasi Olsztyn
Katrangan cekak
Provinsi: Warmia-Masuria (warmińsko-mazurskie)
Jembar: 88,33 km²
Pedunung: 176.387 jiwa
Pelat nomor kendaran motor: NO
Alamat
balé kutha:
pl. Jana Pawła II 1
10-101 Olsztyn
Situs wèb resmi: www.um.olsztyn.pl
Pulitik
Walikutha: Piotr Grzymowicz

Olsztyn (Jerman Allenstein) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé pedunung 176.387 jiwa. Ing kutha sing éndah iki akèh tlaga serta wit-witan.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

  • 2000 - 500 S.M. Bangsa Prusia mapan ing tlatah iki
  • 1224 Paus Honorius III nglantik Uskup Wilhelm saka Modena dadi wakil Paus ing pesisir segara Baltik
  • 1346 Babad alas
  • 1347 Pambangunan kastil kanggo ngreksa para kolonis Jerman
  • 1348 Allenstein disebut kapisan
  • 1353 (31 Oktober) Hak kutha kanggo Allenstein
  • 1397 Kastil bubar dibangun
  • 1410 Direbut Keraton Polandia
  • 1414 Direbut Polandia manèh
  • 1464 Dicaplok Polandia
  • 1655 Dibedhah Swedia
  • 1772 Dicaplok keraton Prusia
  • 1914 Direbut Kakaisaran Rusia ing Perang Donya I
  • 1920 Sawisé referendum tetep dadi bagéyan Jerman
  • 1945 Dibedhah Tentara Abang Uni Sovyèt lan banjur dicaplok Polandia. Para pedunung Jerman lan Mazuria diusir.

Klub-klub Olahraga[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]


Warminsko-mazurskie herb.svg Provinsi Warmia-Mazuria

Kutha swatantra (kutha otonom): Olsztyn | Elbląg
Powiat (kabupatèn): Bartoszyce | Braniewo | Działdowo | Elbląg | Ełk | Giżycko | Gołdap | Iława | Kętrzyn | Lidzbark Warmiński | Mrągowo | Nidzica | Nowe Miasto Lubawskie | Olecko | Olsztyn | Ostróda | Pisz | Szczytno | Węgorzewo

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Olsztyn&oldid=807039"