Khalil Gibran

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Khalil Gibran
Khalil Gibran.jpg
Lair {{{birth_date}}}
Pagawéan Penyair
Pelukis
Pemahat
Penulis
Filsuf
Pakar teologi
Seniman seni rupa
Kabangsan Lebanon Amérika
Genres puisi
Parabel
Criyos cekak
Literary movement Mahjar
New York Pen League

Khalil Gibran (miyos kanthi asma Gibran Khalil Gibran, basa Arab: جبران خليل جبران, lair ing Lebanon, 6 Januari 1883 – tilar donya ing New York City, Amérika Sarékat, 10 April 1931 kanthi umur48 taun) inggih menika satunggalipun seniman, penyair, lan panyerat Lebanon Amérika.[1] Panjenenganipun miyos ing Lebanon (nalika wekdal semanten mlebet wewengkon Provinsi Suriah ing Khilafah Turki Utsmani) lan dangu gesang ing negari Amérika Sarékat.[1]

Wekdal alitipun[sunting | sunting sumber]

Khalil Gibran miyos ing Basyari, Lebanon saking kulawarga katulik-maronit.[2] Basyari piyambak kalebet wewengkon ingkang asring wonten lindhu, bledhèg, lan badhè.[2] Boten gumun menawi sampun wiwit alitipun, paningalipun Gibran sampun kulinten ningali fénoména-fénoména alam kasebat.[2] Babagan menika ingkang ing wekdal salajengipun kathah "ngisi" seratan-seratanipun.[2]

Nalika yuswanipun nembé 10 taun, kaliyan ibu lan kalih sadhèrèkipun, Gibran boyongan (pindhah) dhateng Boston, Massachusetts, Amérika Sarékat.[2] Nembé tigang taun ing Amérika Sarékat, Gibran kondur malih dhateng Beirut. Ing Beirut, Gibran sinau ing College de la Sagasse sekolah inggil Katulik-Maronit wiwit taun 1899 ngantos dumugi taun 1902.[2] Gibran tindak malih dhateng Boston nalika yuswa 19 taun.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Biografi dan Profil Kahlil Gibran dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)Biografi Kahlil Gibran (1883-1931) dipunundhuh tanggal 18 Agustus 2011)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Khalil_Gibran&oldid=832184"