Kapuloan Falkland

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Kapuloan Falkland Kapuloan Falkland (basa Spanyol Las Islas Malvinas "Kapuloan Malvinas") iku sawijining jajahan Britania Raya ing bawana Amérika Kidul. Kapuloan iki ana ing wilayah sebrang laut Britania Raya ing Samodra Atlantik Kidul sing kapérang saka loro pulo utama, Falkland Wétan lan Falkland Kulon, sarta sapérangan pulo cilik. Ibu kuthané, Stanley, ana ing Falkland Wétan. Ibu kutha negara iki yaiku Stanley. Negara iki nduwé pedunung … jiwa lan jembaré ana … km2.

Ékonomi[sunting | sunting sumber]

Indhustri paling gedhé yaiku perikanan lan tetanèn. Falkland duwé cadhangan lenga sing gedhé, nanging durung dièksploitasi.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

thumb|275px|right| Gypsy Cove

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Kapuloan Falkland ing Wikivoyage

Bibliografia[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Dependensi Britania

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapuloan_Falkland&oldid=838548"