Kabupatèn Asmat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Kabupaten Asmat)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Asmat
Lambang Kabupatèn Asmat
Lambang Kabupatèn Asmat
Motto: "---"
Lokasi Kabupatèn Asmat
Dina Dadi: ---
Ibukutha: Agats
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

29.658 km²
Distrik
 - Cacahe:

7 Distrik
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 59.307 (2000)
+/- 204,15 jiwa/km²
Suku Bangsa: suku Asmat lan liyane
Agama: Protestan, Katolik, Islam lan liyane
Basa: Bahasa Indonesia lan liyane

Kabupatèn Asmat iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Papua, Indonesia. Kutha Agats iku ibukutha kabupatene, kutha-kutha liyane : Sawaerma lan liya-liyane. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 29.658 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

--- Lintang kidul lan --- Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Asmat ketata saking 7 distrik, --- désa/kelurahan. Distrik-distrik ing Kabupatèn iki yaiku:

  1. Agats
  2. Akat
  3. Atsy
  4. Fayit
  5. Pantai Kasuari
  6. Sawaerma
  7. Suator

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

 
Kabupatèn Asmat, Papua
Lambang Kabupatèn Asmat

Distrik: Agats | Akat | Atsy | Fayit | Pantai Kasuari | Sawaerma | Suator

Papua
Lambang Provinsi Papua

Kabupatèn: Asmat | Biak Numfor | Boven Digoel | Deiyai | Dogiyai | Intan Jaya | Jayapura | Jayawijaya | Kapuloan Yapen | Keerom | Lanny Jaya | Mamberamo Raya | Mamberamo Tengah | Mappi | Merauke | Mimika | Nabire | Nduga Tengah | Paniai | Pegunungan Bintang | Puncak | Puncak Jaya | Sarmi | Supiori | Tolikara | Waropen | Yahukimo | Yalimo |

Kutha: Jayapura

Delengen uga: Daftar Kabupatèn lan kutha ing Indonésia

Bali menyang: Papua

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Asmat&oldid=810979"