Kabupatèn Barito Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Barito Lor
Lambang Kabupatèn Barito Lor

Lambang Kabupatèn Barito Lor
Peta lokasi Kabupatèn Barito Lor

Peta lokasi Kabupatèn Barito Lor
Koordinat : 0º49'00" LL — 1º27'00" LK lan 114º27'3,32" — 115°50'47’" BW
Motto: Iya Mulik Benkang Turan
Provinsi Kalimantan Tengah
Ibukutha
Jembar 8.300,00 km2
Pedunung  
 · Cacahé 121 789 jiwa (2008)[1]
 · Kapadhetan 14,7 jiwa/km2 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 6
 · Désa/kelurahan 93 / 10
Dhasar hukum Keputusan Mendagri No.C.17/15/3
Tanggal 29 Juni 1950
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati IR. H. Achmad Yuliansyah, MM
Kodhe area telepon 0519
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.baritoutarakab.go.id

Kabupatèn Barito Lor iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Barito Lor dumunung ana ing sisih Lor - Wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 8.300 km2, ing sajroning koordinat 0º49'00" Lintang lor — 1º27'00" Lintang kidul lan 114º27'3,32" — 115°50'47’" Bujur wétan.

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kotawaringin Wétan yaiku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Murung Raya lan Provinsi Kalimantan Wétan
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Kidul lan Provinsi Kalimantan Kidul
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Murung Raya lan Kabupatèn Kapuas
ing sisih wétan karo: Provinsi Kalimantan Wétan

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn iki nduwè 6 kecamatan, yaiku :

  1. Gunung Purei
  2. Gunung Timang
  3. Lahei
  4. Montallat
  5. Teweh Tengah
  6. Teweh Wétan

Pedunung[sunting | sunting sumber]

Okèhé pedunung miturut proyeksi BPS Kabupatèn Barito Lor kanggo taun 2008 yaiku 121.789 jiwa, pedunung lanang okèhé 61.356 jiwa lan sing wedhok okèhé 60.433 jiwa. Kecamatan sing paling okèh pedunungé yaiku Teweh Tengah okèhé 67.488 jiwa, kecamatan sing paling sithik pedunungé yaiku Gunung Purei okèhé 2.672 jiwa.

Refrensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Barito Lor jroning angka taun 2009, Tabel 3.1.1

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]