Kabupatèn Murung Raya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Murung Raya
Lambang Kabupatèn Murung Raya

Lambang Kabupatèn Murung Raya
Peta lokasi Kabupatèn Murung Raya

Peta lokasi Kabupatèn Murung Raya
Koordinat :
Motto: Tira Tangka Balang
Provinsi Kalimantan Tengah
Ibukutha Puruk Cahu
Jembar 23.700 km2
Pedunung  
 · Cacahé 96.954 (2008)[1]
 · Kapadhetan 4,09 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 10
 · Désa/kelurahan 9
Dhasar hukum Undang-undang No. 05 Taun 2002
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Ir. Willy M Yoseph, MM
Kodhe area telepon 0528
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.kabmurungraya.go.id/

Kabupatèn Murung Raya iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing Puruk Cahu.Kabupatèn iki pamekaran saka Kabupatèn Barito Lor ing taun 2002. Kabupatèn iki nduwè motto Tira Tangka Balang (saka Basa Dayak), sing artiné : yen nyambut gawé aja separo ati, kudu dirampungké nganti tekan tujuané.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Murung Raya dumunung ana ing sisih Lor-Wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 23.700 km2, ing sajroning koordinat 113°20' - 115°55' Bujur wétan lan 0°53'48" Lintang kidul – 0°46'06" Lintang lor, dadi kabupatèn iki diparang karo garis katulistiwa

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Murung Raya yaiku :

ing sisih lor karo: Provinsi Kalimantan Kulon lan Kalimantan Wétan
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Barito Lor lan Kapuas
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Gunung Mas lan Provinsi Kalimantan Kulon
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Lor lan Provinsi Kalimantan Wétan

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn iki nduwè 10 kecamatan, yaiku :

  1. Barito Tuhup Raya
  2. Laung Tuhup
  3. Murung
  4. Permata Intan
  5. Seribu Riam
  6. Sumber Barito
  7. Sungai Babuat
  8. Tanah Siang
  9. Tanah Siang Kidul
  10. Uut Murung

Suku bangsa[sunting | sunting sumber]

Suku asli saka 3 suku utama, yaiku:

Suku liyané :

Potensi daerah[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn iki dhisik ngasilké kayu kanggo nguripné perekonomian, nanging sak wisné kayu rada arang-arang kabupatèn iki ngandelké saka pertambangan, yaiku saka tambang emas lan tambang batu-bara.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]