Kabupatèn Kapuas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Kapuas
Lambang Kabupatèn Kapuas

Lambang Kabupatèn Kapuas
Peta lokasi Kabupatèn Kapuas

Peta lokasi Kabupatèn Kapuas
Koordinat : 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW
Motto: Tingang Menteng Panunjung Tarung
Provinsi Kalimantan Tengah
Ibukutha Kuala Kapuas
Jembar 14.999 km2
Pedunung  
 · Cacahé 338.583 jiwa (2007)[1]
 · Kapadhetan 22,6 jiwa/km2 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 12
 · Désa/kelurahan 174 / 14
Dhasar hukum Undang-Undang Nomer 27 taun 1959
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati
Kodhe area telepon 0513
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.kapuaskab.go.id

Kabupatèn Kapuas iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Ibukutha kabupatèn iki dumunung ing Kuala Kapuas, kurang luwih 142 km saka Kutha Palangka Raya ibukutha Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwè motto "Tingang Menteng Panunjung Tarung"

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Kapuas dumunung ana ing sisih Kidul-wétan Provinsi Kalimantan Tengah. Kabupatèn iki nduwèni jembar wewengkon 14.999 km2, ing sajroning koordinat 0°8'48" — 3°27'00" LK lan 112°2'36" — 114°44'00" BW.

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kabupatèn Kapuas yaiku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Murung Raya
ing sisih kidul karo: Segara Jawa
ing sisih kulon karo: Kutha Palangka Raya, Kabupatèn Pulang Pisau lan Gunung Mas
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Barito Lor, Barito Kidul lan Provinsi Kalimantan Kidul

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn iki nduwè 12 kecamatan, yaiku :

  1. Basarang
  2. Kapuas Hilir
  3. Kapuas Hulu
  4. Kapuas Kuala
  5. Kapuas Kulon
  6. Kapuas Murung
  7. Kapuas Tengah
  8. Kapuas Wétan
  9. Mantangai
  10. Pulau Petak
  11. Selat
  12. Timpah

Pedunung[sunting | sunting sumber]

Okèhé pedunung miturut proyeksi kanggo taun 2007 yaiku 338.583 jiwa, pedunung lanang akèhé 171.070 jiwa lang sing wadon cacahé 167.513 jiwa.

Refrensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kalteng jroning angka taun 2008, tabel 3.1.1

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Kapuas&oldid=825558"