Jazz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jazz
Sumber aliran: Blues lan musik marching band Eropah
Sumber kabudayan: Afrika Barat; musik Afrika-Amerika era 1910-an, New Orleans.
Piranti musik sing biasa dipigunakaké: GitarGitar bassSaksofonTrombonPianoKlarinetTrompetDouble bassDrum – Vokal
Popularitas mainstream: Sporadis; racaké ing wangun pop kaya swing; uga saya duwé pangaruh jroning wangun musik populer kayadéné "perpanjangan jazz", contoné rhythm and blues, soul, neo soul, quiet storm, cool jazz, lan smooth jazz
Bentuk turunan: Jazz LatinSwingMini-jazz
Subgenre
Avant-jazzBebopChamber jazzCool jazzCreative jazzDixielandFree jazzGypsy jazzHard bopJazz fusionMilo jazzModal jazzM-BaseSmooth jazzSoul jazzTrad jazz
Genre campuran (fusion)
Acid jazzCalypso jazzJazz bluesJazz fusionJazz rapNu jazzSmooth jazz
Versi-versi regional
AustraliaBrasilBelandaPerancisIndiaItaliaMalawiBritania Raya
Topik lainnya
Standar JazzRoyalti Jazz
Musisi
BandBassisKlarinetisPenabuh drumGitarisPemain organPianisTrombonisPeniup terompet

Jazz kuwi sawijining génré utawa aliran musik sing asalé saka Amérika Sarékat ing wiwitan abad kaping-20 kanthi sumber saka musik Afrika lan Eropah.

Musik jazz akèh migunakaké gitar, trombon, piano, trompet, lan saksofon. Salah siji èlemèn wigati jroning musik jazz yakuwi sinkopasi.

Aliran-aliran musik jazz[sunting | sunting sumber]

  • New Orleans jazz
  • Big band|Big-band/swing
  • Bebop
  • Free jazz|Free jazz/avant-garde jazz
  • Smooth jazz
  • Fusion jazz
  • Funk
  • Acid jazz

Pemusik jazz misuwur[sunting | sunting sumber]

Indonésia[sunting | sunting sumber]

  • Ireng Maulana
  • Buby Chen
  • Jack Lesmana
  • Benny Likumahua
  • Bing Slamet
  • Dwiki Dharmawan
  • Indra Lesmana
  • Elfa Secioria
  • Luluk Purwanto
  • Joko W.H.
  • Balawan
  • Syaharani
  • Didi Tjia

Jerman[sunting | sunting sumber]

  • Peter Brötzmann
  • Theo Jörgensmann
  • Albert Mangelsdorff
  • Eberhard Weber

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jazz&oldid=814727"