Blues

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Blues iku jeneng wangun lan genre musik sing diripta utamané déning masyarakat Afro-Amérika ing pungkasan abad ka-19 saka lagu spirituil , lagu kerja , hollers lapangan , bengokan, lan narasi prasaja mawa irama balada . Genre blues didhasaraké marang wangun blues nanging nduwèni karakteristik liya kayata lirik tinamtu, garis bass lan instrumèn. Blues bisa dipérang dadi sawetara subgenre antara liya Delta , Piedmont , lan gaya blues Chicago. Perang Donya II nandhani transisi saka musik blues akustik menyang electric blues lan panyebaran musik blues sacara luwih jembar. Ing taun 1960-an lan 1970-an, kabentuk sawijining hibrida sing disebut revolusi blues rock.

Istilah "blues" ngacu marang "Blues Devil", sing maknané melankolis lan kasedihan, panggunaan wiwitan istilah iki ditemokaké ing sawijining babak sandiwara Blue Devils (1798), senadyan panggunaan frase jroning musik Amerika, Afrika manawa luwih tuwa, wis kabukti wiwit taun 1912, nalika Hart Wand s '" Dallas Blues " dadi hak cipta pisanan komposisi blues. Lyrics frase kerep dipigunakaké kanggo nggambaraké swasana ati sing sedih.

Musisi Blues[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Blues&oldid=830312"