Klarinet

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Clarinet
Clarinet.jpg
Klasifikasi
Jangka
130px|center
Instrumèn kagandhèng
Pemusik
Dua klarinet sopran: klarinet B♭ (kiri) dan klarinet A (kanan, tanpa mouthpiece). Keduanya mengguankan keywork sistem Oehler

Klarinet inggih punika instrumen musik saking keluarga woodwind. Asmanipun dipunpendhet saking ingkang pungkasan "-et" ingkang menika "kecil" ing tembung Itali "clarino" ingkang berarti "trompet". Sami kadasta saksofon, klarinet dpunimainaken kaliyan ngginaaken setunggal reed.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Klarinet&oldid=783634"