Ibis-sendok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Ibis-sendok
Ibis-sendok raja
Platalea regia
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Pelecaniformes [1]
kulawarga: Threskiornithidae
Subkulawarga: Plataleinae
Genera dan Spesies

Lihat teks.

Ibis-sendok inggih punika kelompok burung pèngarung toya ingkang salira agnèg lan berkaki ndawa, saking suku Threskiornithidae ing pundhi ibis kalebet ing salebeting . Sedaya spesies ibis-sendok nggadahi paruh ingkang datar lan berbentuk kadasta spatula.

Cara Urip[sunting | sunting sumber]

Platalea regia, Ibis-sendok Raja, Royal Spoonbill, Teluk Kupang, Kupang, Nusa Tenggara Timur.[2]

Ibis-sendok erasia (Platalea leucorodia) di India.
Ibis-sendok afrika (Platalea alba)
Ibis-sendok jambon (Platalea ajaja)

Manuk-manuk punika madosi panganan kaliyan cara njelajahi perairan dangkal, kaliyan menusuk-nusukkan utawi nggerakaken paruhipun ingkang setengah kabuka ing tengen-kiwa ing salebeting toya utawi lumpur. Menawi wonten kewan akuatik alit kadasta serangga, krustasea utawi ikan alit nyentuh bagian salebeting, paruh tersebut badhe ngatup kaliyan cepat. Ibis-sendok umumipun langkung ngadahi perairan tawar saking ing air asin, ananging mereka saged dipunpanggihaken ing kaping kalih habitat kasebut. Mereka nghabisaken wekdal berjam-jam sedinten namung dipunengge madang. Ibis-sendok asifat monogami, menawi namung kangge setunggal musim. Katah spesies bersarang ing pepohonan utawi semak buluh, kadang-kadang sami kaliyan ibis lan kuntul. Jantan ngempalake material kangge sarang, umumipun arupa ranting alit utawi rerumputan, kadang-kadang dipunpendhet saking sarang bekas. Sedangkan betina menganyamnya dados bentuk mangkuk yang dangkal lan lebar, ingkang bervariasi bentuk lan kekukuhanipun miturut jenis burung ndamelanipun.

Spesies lan agihan[sunting | sunting sumber]

Ibis-sendok paruh-kuning (Platalea flavipes)

wonten enem spesies ibis-sendok ing kalih genera, ingkang nyebar hampir ing sedaya donya.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Ibis-sendok ing Wikimedia Commons.
  1. ^ "Gill, F. & D. Donsker (Eds). 2010. IOC World Bird Names (version 2.4). Available at http://www.worldbirdnames.org/ [Accessed 29 May 2010].
  2. ^ http://www.fobi.web.id/fbi/v/aves/f-the/pla-reg/Platalea-regia_Kupang_OH.jpg.html


Cithakan:Burung-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ibis-sendok&oldid=836644"