Hibiscus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hibiscus
Hibiscus rosa-sinensis
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiospermae
(unranked): Eudicots
(unranked): Rosidae
ordo: Malvales
kulawarga: Malvaceae
Subkulawarga: Malvoideae
Suku: Hibisceae
Genus: Hibiscus
L.
Spesies

Luwih saka 200 spesies

Sinonim

Bombycidendron Zoll. & Moritzi
Bombycodendron Hassk.
Brockmania W.Fitzg.
Pariti Adans.
Wilhelminia Hochr.[1]

Hibiscus (pocapan jroning Basa Inggris /hɨˈbɪskəs/[2] or éjaan Inggris: [haɪˈbɪskəs][3]) iku sawijining genus saka tetanduran ngembang jroning kulawarga mallow, Malvaceae. Genus iki cukup gedhé, ngemot pirang atus spesies sing asli urip ing iklim anget-sedheng, dhaérah iklim subtropis lan Tropis ing saindhengin donya. Anggota spesies asring dicathet saka kembangé sing nyolok lan umumé ditepungi minangka hibiscus, sorrel, lan flor de Jamaica, utawa kurang ditepungi minangka rosemallow. Genus iki ngliputi tanduran herba taunan lan tanduran langgeng, sarta semak mawa kayu lan wit cilik. Jeneng umum asalé saka Yunani ἱβίσκος (hibískos), sing arupa jeneng Pedanius Dioscorides (ca. 40-90) diwènèhaké menyang Althaea officinalis.[4]

Spesies[sunting | sunting sumber]

Pirang-pirang atus spesies dikawruhi, klebu:

Biyèn didèkèk kéné[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ "Genus: Hibiscus L.". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. 2007-10-05. http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/genus.pl?5665. Retrieved 2010-02-16.
  2. ^ Oxford English Dictionary
  3. ^ Sunset Western Garden Book, 1995:606–607
  4. ^ Lawton, Barbara Perry (2004). Hibiscus: Hardy and Tropical Plants for the Garden. Timber Press. p. 36. ISBN 9780881926545. http://books.google.com/?id=VSEbamKS5uQC.
  5. ^ Bussmann, R. W., et al. (2006). Plant use of the Maasai of Sekenani Valley, Maasai Mara, Kenya. J Ethnobiol Ethnomed 2 22.
  6. ^ "GRIN Species Records of Hibiscus". Germplasm Resources Information Network. United States Department of Agriculture. http://www.ars-grin.gov/cgi-bin/npgs/html/splist.pl?5665. Retrieved 2011-02-10.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hibiscus&oldid=830049"