Rosidae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Rosidae iku jeneng botani ing peringkat subkelas adhedhasar International Code of Botanical Nomenclature (ICBN). Panganggenan subkelas iki bakal manéka variasi gumantung sistem taksonomi sing dipigunakaké, siji-sijiné pepadhané yaiku anané famili Rosaceae ing sangisoré.

Adhedhasar sistem Cronquist taun 1981, Rosidae kapérang saka:

Nanging ana uga sing nulisaké Crossosomatales, Geraniales, Myrtales, Fabidae (Celastrales, Cucurbitales, Fabales, Fagales, Huaceae, Oxalidales, Malpighiales, Rosales lan Zygophyllales), Malvidae (Brassicales, Dipentodontaceae, Gerrardinaceae, Malvales, Sapindales, lan Tapisciaceae), Picramniaceae, lan Vitaceae minangka bagéyan saka Rosidae, amarga silih tumpang tindhih antarané sistem siji karo sistem liyané kakait klasifikasi sawijining spesies kadhang kala dumadi.

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Cantino, Philip D.; James A. Doyle, Sean W. Graham, Walter S. Judd, Richard G. Olmstead, Douglas E. Soltis, Pamela S. Soltis, & Michael J. Donoghue (2007). "Towards a phylogenetic nomenclature of Tracheophyta". Taxon 56 (3): E1–E44.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Rosidae ing TAMU Lab

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rosidae&oldid=864884"