Fabales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Fabales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Fabales
Bromhead

Fabales iku salah siji bangsa tetanduran ngembang sing klebu jroning klad eurosids I, rosids, core eudicots, lan eudicots (Sistem klasifikasi APG II). Bangsa iki uga diakoni minangka takson jroning sistem klasifikasi Cronquist lan kacakup jroning anak kelas Rosidae, kelas Magnoliopsida.

Jroning Sistem klasifikasi APG II, bangsa iki nyakup suku-suku:

Ing sangisoré sistem klasifikasi Cronquist sing luwih suwé, sapérangan suku sing klebu jroning bangsa Fabales dilebokaké jroning bangsa liyané. Polygalaceae jroning bangsa Polygalales lan sing liyané jroning bangsa Rosales.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fabales&oldid=822413"