Haver

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Haver
Ilustrasi haver
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Poales
kulawarga: Poaceae
Genus: Avena
Species: A. sativa
Jeneng binomial
Avena sativa
L. (1753)

Haver (Avena sativa L.), ditepungi uga minangka oat, arupa serealia sing cukup wigati ing dhaérah kanthi iklim subtropis lan sedheng. Bulir sing diasilaké (uga disebut haver) dimupangataké minangka panganan sarta pakan (utamané kanggo jaran). Ing Indonésia prodhuké ditepungi saka sajinis bubur sing diintrodhuksi panjajah Walanda, sing ditepungi minangka havermut.

Haver arupa wangun domèstikasi saka jinis setengah liar Avena fatua sing wis dibudidayakaké ing jaman perundagian awal (jaman wesi) lan arupa sumber pangan pokok wektu iku ing Asia Kulon lan Eropah.

Liya-liya[sunting | sunting sumber]

Èfèk hormon tetanduran auksin sepisanan ditemokaké saka tetanduran haver, pasé saka koleoptilé.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Haver&oldid=815300"