Gram-negatif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
bakteri gram negatif Pseudomonas aeruginosa awujud batang kanti warna jambon.

Bakteri gram-negatif yaiku bakteri kang ora mempertahankanaké zat warna kristal violet nalika prosès pewarnaan Gram sahingga bakal berwarna abang yèn diamati déning mikroskop.[1] Sakliyane iku, bakteri gram-positif bakal berwarna ungu.[1] bedane kalorone andedhasar marang bedane struktur dinding sel kang beda lan isa dinyatakake dening prosedur pewarnaan Gram.[2]. Prosedur iki ditemukake nalika tahun 1884 dening ilmuwan Denmark kang jenenge Christian Gram lan arupa prosedur penting sajrone klasifikasi bakteri.[3] Bakteri gram positif kaya Staphylococcus aureus (bakteri patogen kang umum ing manungsa) amung duweni membran plasma tunggal kang diubengi dinding sel kandel arupa peptidoglikan [2]. Sekitar 90% saka dinding sel kasebut kasusun dening peptidoglikan wondene turahane arupa molekul liya kang jenenge asam teikhoat.[1] Sakliyane iku, bakteri gram negatif (kaya E. coli) duweni sistem membran ganda kang ngendi membran plasmane diselimuti dening membran jaba permeabel. [2] Bakteri iki duweni dinding sel kandel arupa peptidoglikan, kang mapan ing antarane membran jero membran jabane. [2] Akeh spesies bakteri gram-negatif kang sifate patogen, kang berarti deweke berbahaya kanggo organisme inang.[4]Sifat patogen iki umume berkaitan karo komponen tertentu ing dinding sel gram-negatif, utamane lapisan lipopolisakarida (dikenal uga kanti LPS utawa endotoksin).[4]

Penyakit[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku penyakit-penyakit kang isa diakibataké bakteri Gram positif lan négatif[5]:

Gram Genus Penyakit
Gram positif
Staphylococcus
Streptococcus
Enterococcus
Listeria
Bacillus
Clostridium
Mycobacterium
Propionibacterium
Mycoplasma
impetigo, keracunan makanan, bronkitis
pneumonia/radang paru, meningitis, karies gigi
enteritis
listeriosis
anthrax
tetanus, botulisme
difteri
tuberkulosis
jerawat
pneumonia
Gram negatif
Salmonella
Escherichia
Shigella
Neisseria
Bordetella
Legionella
Pseudomonas
Vibrio
Campylobacter
Helicobacter
Haemophilus
Treponema
Chlamydia
salmonelosis
gastroenteritis/radang saluran cerna
disentri
meningitis, gonorea
batuk rejan
legionnaires' disease
infeksi luka bakar
kolera
gastroenteritis
tukak lambung
bronkitis, pneumonia
sifilis
pneumonia, uretritis, trakoma

Klasifikasi[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor iki yaiku klasifikasi bakteri gram negatif.

Klasifikasi bakteri gram negatif.

deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (en) Madigan MT, Martinko JM, Brock TD. 2006. Brock Biology of Microorgnisms. New Jersey: Pearson Prentice Hall.
  2. ^ a b c d (en) Cooper GM, Hausman RE. 2007. The Cell: A Molecular Approach. 4th ed. Sunderland: Sinauer Associates, Inc.
  3. ^ Singleton P, Sainsbury D. 2006. Dictionary of Microbiology and Molecular Biology. New Jersey: Wiley Interscience.
  4. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng Prescott
  5. ^ Hogg S. 2005. Essential Microbiology. West Sussex: John Wiley & Sons Ltd.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gram-negatif&oldid=868942"