Salmonella

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Salmonella
Klasifikasi èlmiah
krajan: Bacteria
filum: Proteobakteria
kelas: Gamma Proteobakteria
ordo: Enterobakteriales
kulawarga: Enterobakteriakceae
Genus: Salmonella
Lignieres 1900
Spesies

S. bongori
S. enterica

Salmonella yaiku salah sawijining jinis baktèri kang ditemoaké déning Theobald Smith ing taun 1885 nalika neliti penyakit pencernaan babi. Nganggo mikroskop Smith nemoake sagrombol baktèri kang nyebabké matiné babi mau.[1] Jeneng Salmonella diwenehi dening Daniel Edward Salmon, kancane Theobald Smith kang neliti bakteri mau luwih lanjut maneh. Salmon nyimpulake minangka bakteri mau kalebu ing genus bakteri enterobakteria gram negatif, kang bentuke kaya batang, bisa obah bebas, lan ngasilake hidrogen sulfida, uga bisa nyebabake penyakit salmonellosis.[1]


Cathetan Sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)Bakteri Salmonella (Kaundhuh tanggal 01 Oktober 2012) ;
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Salmonella&oldid=834651"