Genetika

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
DNA minangka basis molekuler saka èlmu pawarisan.

Genetika (disilih saka basa Walanda: genetica, adhaptasi saka basa Inggris: genetics, diwangun saka tembung basa Yunani γέννω, genno, sing ateges "nglairaké") iku cabang biologi sing nyinaoni pawarisan sifat ing organisme uga suborganisme (kayata virus lan prion). Sacara cekak bisa uga ditélakaké yèn genetika iku èlmu ngenani gen lan kabèh aspèké. Istilah "genetika" ditepungaké déning William Bateson ing sawijining layang pribadi marang Adam Chadwick lan panjenengané migunakaké ing Konferensi Internasional ngenani Genetika kaping-3 nalika taun 1906.


Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Genetika&oldid=831997"