Gregor Mendel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gregor Mendel

Gregor Johann Mendel (lair ing Hynčice (Heinzendorf bei Odrau), Kakaisaran Austria (sapuniki mlebet Républik Ceko), 20 Juli 1822 – tilar donya ing Brno, Kakaisaran Austria-Hungaria (sapuniki Ceko), 6 Januari 1884 kanthi umur61 taun) dipunsepakati minangka Bapak Pangadeg Genetika. Manggèn ing Brno (Jerman: Brunn), Austria (sapuniki bagéyan saking Républik Ceko), panjenenganipun punika satunggiling rahib Katulik ingkang ugi mucal dhateng sekolah. Raos péngin mangertosipun ingkang inggil nuntun panjenenganipun nglampahi pedamelan pasilangan lan pamurnèn tanduran ercis. Liwat pacobènipun puniki panjenenganipun nyimpulaken sapérangan aturan ('hukum') ngenani pawarisan sifat ingkang dipuntepangi kanthi nami Hukum Pawarisan Mendel.

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gregor_Mendel&oldid=815906"