F4 (Grup Musik)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
F4
F4.jpg
Asal Republic of China (Taiwan)
Jeneng liya JVKV (29 April 2007)
Pakaryan Singers, actors
Genre Mandopop
Label(s) Sony Music Taiwan (2001–2007)
Taun aktif 2001–2003, 2007
Current Members Jerry Yan, Vanness Wu, Ken Chu, Vic Chou
Situs resmi Sony Music Taiwan

F4 (diwaca F-Si) yakuwi grup musik kang dianggotani déning para penyanyi saka Taiwan yakuwi Jerry Yan, Vic Zhou, Ken Chu, dan Vanness Wu, kondhang amarga mainaké peran ning film kang judulé Meteor Garden kang diputer nalika watara taun 2001. [1] Boyband iki sakliyané suksès ana ning negarané, uga kasil sukses dikenal ning negara-negara liyané ing Asia kaya Hong Kong, Singapura, Malaysia, Thailand, Indonésia, Jepang, Korea lan Filipina.[1]

Serial METEOR GARDEN saktemené adaptasi saka serial komik kang judulé Hana Yori Dango kang dirilis taun 2001.[1] Yan mainké peran utama dadi Dao Ming Si, yaiku sijining mahasiswa sugih, tanapi sombong kang akhiré ketemu kekasihé yaiku wanita kang miskin tanapi percaya dhiri jenengé Shan Cai (diperanaké dening Barbie Hsu).[1] Ewondené Chou, Wu lan Chu yaiku kanca-kanca mahasiswané Dao Ming Si, kang sijiané meranaké Hua Ze Lei, Mei Zuo lan Xi Men. [1] kapapat mahasiswa kasebut dadi mahasiswa paling populer lan paling bagus ning kampusé, nganti olih juluk karo jeneng Flower Four dening mahasiswa liyané, kang sakbanuré disingkat dadi F4. [1]

Sukses ning Taiwan, METEOR GARDEN mulai dirilis ning pirang-pirang negara, akiré digawe serial METEOR GARDEN 2 kang dirilis ning taun 2002 lan njukut setting ning Spanyol.[1] Taun 2001, F4 nandatangani kontrak rekaman karo sijining perusahaan musik yaiku Sony Music Entertainment.[1] nglerilis telung album yaiku, METEOR RAIN, FANTASY 4EVER, lan WAITING FOR YOU HERE, taun 2007, popularitas F4 mulai luntur.[1] akiré kerana sijing masalah jeneng F4 diganti dadi JVKV, kang saktemené inisial jenenge dhewe-dhewe. [1] sakwise ganti nama, dikabaraké yen boyband mau bubar, tanapi kanggo nangkis isu kasebut, anggota JVKV ngrilis album anyaré kang judulé WAITING FOR YOU.[1]

Sijining boyband kang terkenal ning taun 2010-an mengisor F4 kang metu saka drama serial taiwan sukses, METEOR GARDEN. [2] Serial kang tayang ning salahsijining televisi swasta Indonesia iku kasil gawe kapapat pria kang dadi bintang utamané kondhang yaiku F4.[2]

Sakdurungé musik-musik korea mulai terkenal, F4 lan member-memberé yaiku Jerry Yan, Vic Zhou, Vanness Wu, lan Ken Zhu pancen tau dadi idolané para wanita-wanita Indonésia.[2] tanggal 15 Juli 2011 salah siji saka F4 kang jenengé Vanness Wu dikabaraké arep ngerilis album teranyaré kang judulé C'EST LA 'V.[2]

Saiki grup musik iki, anggotané milih kanggo solo, lan ora bareng maneh, kabukti saka nalika Vanness ngrilis sijining musik video kanggo single Love, Faith, Live ning taun 2011. [2] Rada beda karo single terakiré yaiku Is This All ft. Ryan Tedder.[2] ing Love, Faith, Live arep disajiké sijining musik pesta kang akeh banget fitur mudik kang akeh.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Biografi F4dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g (id)Vanness Wu Merilis MV 'Love, Faith, Live'dipununduh tanggal 14 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=F4_(Grup_Musik)&oldid=832111"