Vanness Wu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vanness Wu
AdidasRunFor2008OlympicsInTaiwan Vanness Wu.jpg
Asma wiyosan Wú Jiànháo / 吳建豪 / 吴建豪
Miyos 7 Agustus 1978 (umur 35)
Flag of the United States.svg Santa Monica, Kalifornia
Pakaryan aktor, penyanyi
Taun aktif 2001-sekarang
Situs resmi http://www.just-vanness.com

Vanness Wu (tradisional: 吳建豪; sederhana: 吴建豪; pinyin: Wú Jiànháo; lair ing Santa Monica, Kalifornia, Amerika Serikat, 7 Agustus 1978; umur 35 taun) yakuwi aktor lan penyanyi saka Taiwan lair ning Amerika Serikat, anggota F4, dheweké uga meranaké Mei Zuo ning serial televisi Meteor Garden.[1] dheweké anggota boy band saka Taiwan, JVKV (mbiyené F4) iki lancar nganggo basa Inggris lan Mandarin. [2] Ora namung nyanyi, Vanness Wu uga pinter akting, njoged lan nge-rap.[1]

Vanness tau ngalami lelara ning taun taun 2010 nalika ngelakoni syuting ning sawijining iklan kang dibintangi dening dheweké.[1] Sirahé kejeduk batu nganthi getihé ngrobyos.[1] Ananging kadadean kuwi nyatané ora anggawe nyambut gawené kurang profesional.[1] sawisé dirawat dening dokter, dheweké bali maneh menyang anggoné syuting lan ngelakoni kanthi lancar.[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Sadhurungé kondhang dadi anggota F4, Vanness Wu nyambut gawe ddai telemarketer ning Amerika.[1] Nili sawisé kuwi dheweké ditemukaké karo wong kang nggoleti bakat kang jenengé Carl Choi, kang anduweni kepenginan anggawe proyek boyband.[1] weruh potensi kang ana saka Vanness, akiré Vanness digabungaké karo Jerry Yan, Vic Zhou lan Ken Zhu kanggo mbentuk boyband F4.[2][1]

Sawisé promosi gedhé-gedhéan jeneng saka boyband kasebut ora namung kondhang ning Taiwan ananging uga ning donya internasional.[1] Grup kasebut ora namung kondhang karo tembangané ananging uga aktingé ning serial METEOR GARDEN.[2][1] Aktingé Vanness Wu kang paling kondhang yakuwi ning drama Taiwan METEOR GARDEN bebarengan karo anggota F4 liyané, kayata Jerry Yan, Vic Zhou, lan Ken Zhu.[2][1] Vanness Wu uga mainaké peran ning film liya bebarengan karo aktris Korea, Hyun joo Kim ning film STAR RUNNER (2003) lan bebarengan karo Shawn Yue, Sammo Hung, Maggie Q, Michael Biehn lan Li Bing Bing ning film DRAGON SQUAD (2005).[1]

Vanness Wu ngrilis rong album solo, yakuwi BODY WILL SING lan V.DUBB. Vanness Wu uga tau kolaborasi karo Kangta (mantan anggota boy band saka Korea H.O.T) lan single kaping pisanané Scandal dirilis Mei 2006.[1] Ora namung karo Kangta, Vanness Wu uga duet karo Coco Lee ning Hip Hop Tonight kang ana ning album paling anyar Coco Lee kang judulé WOW!! COCO.[1]

DISKOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Album[sunting | sunting sumber]

  • BODY WILL SING[1]
  • V.DUBB[1]
  • IN BETWEEN (NEW + BEST SELECTION)[1]
  • REFLECTIONS[1]
  • C'EST LA V[2]

Single[sunting | sunting sumber]

  • Only[1]
  • I Don't Wanna Lose You[1]
  • Reason[1]
  • Love, Faith, Live[2]
  • Is This All ft Ryan Tedder[2]

FILMOGRAFI[sunting | sunting sumber]

Film[1]:

  • 2003 STAR RUNNER
  • 2003 THE KUMITE (CANADA, USA)
  • 2005 DRAGON SQUAD
  • 2005 DRAGON HEAT (USA)
  • 2007 KUNG FU FIGHTER
  • 2008 THREE KINGDOMS: RESURRECTION OF THE DRAGON
  • 2009 LAMB
  • 2009 KUNG FU CHEFS
  • 2010 THE ROAD LESS TRAVELLED
  • 2010 THE HAUNTING LOVER
  • 2010 1040
  • 2010 TBD

Serial TV[sunting | sunting sumber]

Serial Tv[1]:

  • 2001 METEOR GARDEN
  • 2001 METEOR RAIN
  • 2001 METEOR GARDEN II
  • 2002 PEACH GIRL
  • 2002 COME TO MY PLACE
  • 2004 SAY YES ENTERPRISE
  • 2008 WISH TO SEE YOU AGAIN
  • 2009 AUTUMN'S CONCERTO
  • 2010 YEAR OF THE RAIN
  • 2010 MATERIAL QUEEN

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x (id)biografi Vanness Wu dupununduh tanggal 22 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g (id)berita Vanness Wu dupununduh tanggal 22 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vanness_Wu&oldid=831944"