Dhaptar Objek NGC 5001 - 6000

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Objèk NGC 5001 - 6000

Dhaptar Objek NGC 5001 - 6000 inggih punika salah satunggaling dhaptar ingkang ngewrat Objèk NGC 5001 - 6000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters oleh J. L. E. Dreyer,[1] ingkang dipunundhuh medal VizieR Service (website: http://vizier.u-strasbg.fr/viz-bin/VizieR), database NASA/IPAC Extragalactic (website: http://nedwww.ipac.caltech.edu/), lan database astronomi SIMBAD (website: http://simbad.u-strasbg.fr/simbad/).

New General Catalogue (utawi ingkang asring dipuncekak NGC) inggih punika salah satunggaling jinis katalog astronomi ingkang misuwur wonten ing dunya astronomi. Katalog punika dipun susun dening John Louis Emil Dreyer nalika taun 1888. Ngantos sak punika, NGC gadhah kirang langkung 7.840 objek ingkang misuwur kanthi sebatan objek NGC. Katalog punika inggih kalebet katalog ingkang paling komplit ingkang nyangkup sedaya jinis objek angkasa, lan boten kawates wonten ing galaksi. Emil Dreyer ugi medalaken kalih seplemen ingkang misuwur kanthi sebatan Index Catalogues (utawi ingkang asring dipuncekak kanthi nama IC). IC ingkang sepisanan dipunwedalaken ing taun 1895 lan ngewrat kirang langkung 1.520 objek, dene IC ingkang kaping kalih dipun wedalaken ing anawispun taun 1908 lan ngewrat kirang langkung 3.866 objèk, saéngga totalipun wonten kirang langkung 5.386 objek IC. Objek ingkang wonten ing belahan langit sisih kidul kirang saged dipundamel katalog kanthi jangkep, sanajan sedaya objek kasebat sampun kathah dipuntingali dening John Herschel utawi James Dunlop. Kathah kalepatan ingkang wonten ing NGC, sanajan sampun wonten kupiya kangge ndandosi katalog ingkang sampun dipunrinti dening proyek NGC/ IC sasampunipun wonten kupiya parsial kaliyan Revised New General Catalogue (RNGC) dening Sulentic lan Tifft ing taun 1973, lan NGC 2000.0 dening Sinnot ing taun 1988.

Galaksi NGC 5001 - 6000 gadhah latar cahya ingkang radi padhang, wujudipun galaksi inggih alit, longitudnalipun wonten ing arah E- W, wujudipun ketingal kados mripat. Ing sisi sebelah kidul ketingal padhang radi peteng celak kaliyan lintang fruzzy kados bunderan. Bunderanipun inggih namung radi padhang sekedhik tinimbang nalika galaksinipun nembe leren, lan kirang langkung padhangipun inggih 13.9 m kanthi udaranipun lembab. [2]

5001-5100[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanѐsipun Jinis Objѐk Rasi lintang Asѐnsio rékta Dѐklinasi Magnitudo semu
5001 Galaksi spiral Ursa Major 13j 09m 33.5d +53° 29′ 38″ 14.6
5002

Galaksi boten aturan

Canes Venatici 13j 10m 38.3d +36° 38′ 03″ 14.7
5003 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 08m 37.9d +43° 44′ 15″ 15.3
5004 Galaksi lentikular Coma Berenices 13j 11m 01.7d +29° 38′ 11″ 14.3
5005 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 10m 56.3d +37° 03′ 30″ 10.6
5006 Galaksi lentikular Virgo 13j 11m 46d -19° 15′ 41″ 12.4
5007 Galaksi eliptik Ursa Major 13j 9m 4d 62° 10′ 31″ 13.3
5008 Galaksi spiral Boötes 14j 10m 57d 25° 29′ 47″ 13.4
5009 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 10m 47d 50° 5′ 35″ 14.5
5010 Galaksi lentikular Virgo 13j 12m 26.4d -15° 47′ 52″ 14.4
5023 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 12m 11.8d +44° 02′ 17″ 12.82
5024 Messier 53 Gugus bola Coma Berenices 13j 12m 55.3d +18° 10′ 09″ 9.0
5033 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 13m 27.6d +36° 35′ 37″ 10.9
5055 Messier 63;
Galaksi Bunga Matahari
Galaksi spiral Canes Venatici 13j 15m 49.3d +42° 01′ 47″ 9.7
5068 Galaksi spiral Virgo 13j 18m 55.2d -21° 02′ 21″ 10.5
5078 Galaksi spiral Hydra 13j 19m 50.2d -27° 24′ 35″ 11.5
5087 Galaksi eliptik Virgo 13j 20m 25.2d -20° 36′ 37″ 13
5090 Galaksi eliptik Centaurus 13j 21m 12.8d -43° 42′ 16″ 12.6
5091 Galaksi spiral Centaurus 13j 21m 18.5d -43° 43′ 19″ 14.5
5100 Galaksi ingkang sami interaksi Virgo 13j 21m 00.6d +08° 58′ 40″ 15.1

5101-5200[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objѐk Rasi lintang Asѐnsio rékta Dѐklinasi Magnitudo semu
5101 Galaksi spiral Hydra 13j 21m 46.6d -27° 25′ 53″ 11.5
5102 Galaksi lentikular Centaurus 13j 21m 57.8d -36° 37′ 47″ 10.4
5112 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 21m 56.7d +38° 44′ 07″ 12.5
5128 Centaurus A Galaksi lentikular Centaurus 13j 25m 27.6d -43° 01′ 09″ 8.0
5139 Omega Centauri Gugus bola Centaurus 13j 26m 45.9d -47° 28′ 37″ 6.1
5161 Galaksi spiral Centaurus 13j 29m 14.0d -33° 10′ 30″ 12.0
5164 Galaksi spiral Ursa Major 13j 27m 12.1d +55° 29′ 13″ 14.6
5170 Galaksi spiral Virgo 13j 29m 48.9d -17° 57′ 59″ 11.9
5189 Gum 47 Nebula planet Musca 13j 33m 33.0d -65° 58′ 27″ 14.1
5194 Messier 51a;[3]
Galaksi Pusaran
Galaksi spiral Canes Venatici 13j 29m 52.4d +47° 11′ 41″ 8.8
5195 Messier 51b[3] Galaksi ingkang sami interaksi Canes Venatici 13j 29m 59.2d +47° 16′ 05″ 10.6

5201-5300[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5229 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 34m 02.9d +44° 02′ 17″ 14.3
5236 Messier 83;
Galaksi spiral Hydra 13j 37m 00.8d -29° 51′ 59″ 8.5
5247 Galaksi spiral Virgo 13j 38m 02.6d -17° 53′ 01″ 11
5253 Galaksi boten aturan Centaurus 13j 39m 55.9d -31° 38′ 24″ 11.0
5272 Messier 3 Gugus bola Canes Venatici 13j 42m 11.2d +28° 22′ 32″ 6.2
5291 Galaksi ingkang sami interaksi Centaurus 13j 47m 24.4d -30° 24′ 28″ 14.2
5300 Galaksi spiral Virgo 13j 48m 16.1d +03° 57′ 02″ 13.7

5301-5400[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5307 Nebula planet Centaurus 13j 51m 03.3d -51° 12′ 21″ 11.5
5315 Nebula planet Circinus 13j 53m 57.0d -66° 30′ 51″ 14.6
5334 Galaksi spiral Virgo 13j 52m 54.5d -01° 06′ 52″ 13.7
5364 Galaksi spiral Virgo 13j 56m 12.1d +05° 00′ 53″ 13.2
5371 Galaksi spiral Canes Venatici 13j 55m 40.0d +40° 27′ 43″ 11.5
5398 Galaksi boten aturan Centaurus 14j 01m 21.0d -33° 03′ 42″ 12.7

5401-5500[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5408 Galaksi boten aturan Centaurus 14j 03m 21.0d -41° 22′ 44″ 14.0
5457 Messier 101;
(Messier 102(?))
Galaksi spiral Ursa Major 14j 03m 12.5d +54° 20′ 53″ 8.7
5466 Gugus bola Boötes 14j 05m 27.4d +28° 32′ 04″ 10.5
5474 Galaksi spiral Ursa Major 14j 05m 01.5d +53° 39′ 45″ 11.9
5477 Galaksi boten aturan Ursa Major 14j 05m 33.1d +54° 27′ 40″ 14.5

5501-5600[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5548 Galaksi spiral Boötes 14j 17m 59.7d +25° 08′ 13″ 13.1

5601-5700[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5653 Galaksi spiral Boötes 14j 30m 10.6d +31° 12′ 54″ 12.7

5701-5800[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5705 Galaksi spiral Virgo 14j 39m 49.6d -00° 43′ 08″ 14.5
5713 Galaksi spiral Virgo 14j 40m 11.5d -00° 17′ 25″ 11.7
5749 Gugus terbuka Lupus 14j 49m -54° 30′ 8.8
5750 Galaksi spiral Virgo 14j 46m 11.3d -00° 13′ 23″ 13.1
5777 Galaksi spiral Draco 14j 51m 18d 58° 58′ 39″ 13.1

5801-5900[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5822 Gugus terbuka Lupus 15j 04m -54° 24′ 6.5
5823 Gugus terbuka Circinus 15j 05m 44.8d -55° 37′ 30″ 8.6
5824 Gugus bola Lupus 15j 03m 58.5d -33° 04′ 04″ 10.3
5825 Galaksi eliptik Boötes 14j 54m 31.5d +18° 38′ 31″ 15.6
5838 Galaksi lentikular Virgo 15j 05m 26.3d +02° 05′ 57″ 12.1
5846 Galaksi eliptik Virgo 15j 06m 29.4d +01° 36′ 19″ 11.9
5850 Galaksi spiral Virgo 15j 07m 07.8d +01° 32′ 39″ 13.6
5866 Galaksi Spindel Galaksi lentikular Draco 15j 06m 29.5d +55° 45′ 47″ 11.1
5877 Sistim lintang tiga[1] Lupus 15j 12m 53.1d[3] -04° 55′ 38″[3]
5879 Galaksi Draco 15j 09m 46.8d +57° 00′ 01″ 12.4
5882 Nebula planet Libra 15j 16m 49.9d -45° 38′ 58″ 11.9
5885 Galaksi spiral Libra 15j 15m 04.1d -10° 05′ 10.0″ 11.7
5886 Galaksi eliptik Boötes 15j 12m 45.4d 41° 12′ 02″ 14.0
5888 Galaksi spiral Boötes 15j 13m 07.4d 41° 15′ 52″ 13.4
5890 Galaksi lentikular Libra 15j 17m 51.1d 17° 35′ 19″

5901-6000[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanesipun Jinis Objek Rasi lintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
5904 Messier 5 Gugus bola Serpens 15j 18m 33.8d +02° 04′ 58″ 7.3
5921 Galaksi spiral Serpens 15j 21m 56.4d +05° 04′ 11″ 12.7
5962 Galaksi spiral Serpens 15j 36m 31.8d +16° 36′ 28″ 12.2
5964 Galaksi spiral Serpens 15j 37m 36.4d +05° 58′ 25″ 14.2
5986 Gugus bola Lupus 15j 46m 03.4d -37° 47′ 10″ 9.1

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b R. W. Sinnott, editor (1988). The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Lintang Clusters by J. L. E. Dreyer. Sky Publishing Corporation and Cambridge University Press. ISBN 0-933346-51-4.
  2. ^ [1]
  3. ^ a b c d "NASA/IPAC Extragalactic Database". Results for various objects. http://nedwww.ipac.caltech.edu/.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]