Dewandaru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dewandaru
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
(unranked): Angiosperma
(unranked): Eudikotil
(unranked): Rosidae
ordo: Myrtales
kulawarga: Myrtaceae
Genus: Eugenia
Species: E. uniflora
Jeneng binomial
Eugenia uniflora
L.

Dewandaru (Eugenia uniflora ) utawa kang biasa disebut cereme walanda yaiku tanduran anggota saka familia Myrtaceae kang asale saka nagara Brasil.

Dheskripsi[sunting | sunting sumber]

dewandaru yaiku tanduran taunan kang bentuke wit kanthi ukuran sedheng dhuwure watara 2-5 m. Godhonge tunggal, pucuke lancip, pinggirane rata, balung godhonge nyirip, duwe lapisan arupa lilin, lan ukurane dawa. Godhong kang enom wernane abang. Kembange cilik-cilik kanthi werna kuning susu. Wohe kang wis tuwa wernane abang semu ireng, bunder lan mlengkuk mlengkuk. Wijine bunder cilik, atos, lan wernane soklat. Oyote tunggang lan wernane uga soklat.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dewandaru&oldid=836545"