Brisbane

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Brisbane
Brisbane ing wayah wengi.
Lokasi Brisbane
Negara Australia
Negara bagéan Queensland
Dina madeg 12 Maret 1824
Jembar wewengkon 4.673,2 km2
Pedunung 1.820.000 (Sensus 2006)
 - Kapadhetan 353,8/km2
Basa Basa Inggris
Zona AEST(UTC+10)
No Daylight Saving

Brisbane kuwi ibukutha negara bagéan Queensland ing Australia. Kutha iki nduwèni pedunung watara 957.010 jiwa (Juni 2004) ing pusat kutha lan 1,77 yuta jiwa ing wilayah metropolitan.

Brisbane duwé cuaca subtropis kanthi mangsa panas kang panas lan lembab, lan mangsa adhem kang sejuk lan garing. Bledhèg sering muncul ing mangsa panas, lan ing mangsa kasebut Brisbane uga sering diserang udan watu, angin siklon lan mangsa garing.

Brisbane nduwé sawijining bandhara internasional, Bandara Internasional Brisbane. Ing jero kutha, transportasi umum kang sumadya yakuwi bis lan sepur.

Pawiyatan luhur[sunting | sunting sumber]

Sawetara pawiyatan luhur kang dumunung ing Brisbane utawa wilayah saubengé yakuwi:

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Brisbane ing Wikivoyage

Negara bagéan Australia lan ibukuthané
TIKA NSW TL Que AKi Tas Vic AKu
Canberra Sydney Darwin Brisbane Adelaide Hobart Melbourne Perth
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Brisbane&oldid=815998"