Mangsa panas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mangsa panas iku salah siji mangsa ing negara mawa hawa sedheng. Gumantung panggonan sawijining negara, mangsa panas bisa dumadi ing wektu sing béda-béda.

Ing wilahan lor bumi, mangsa panas diwiwiti watara tanggal 21 Juni nganti 23 September, sauntara ing wilahan kidul bumi mangsa panas diwiwiti watara tanggal 21 Desember tekan 21 Maret.

Ing akèh negara, mangsa panas iku mangsa préinan sekolah. Ing mangsa iki wong-wong seneng lunga menyang pesisir kanggo pepanas. Saliyané iku, ing mangsa panas woh-wohan lan tetanduran umumé lagi tuwuh ngrembaka.

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Mangsa panas ing Wikimedia Commons.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mangsa_panas&oldid=829137"