Mangsa adhem

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mangsa adhem utawa mangsa atis utawa mangsa salju (Basa Inggris: Winter, Basa Jawa Krama: Mangsa asrep) iku wektu paling adhem ing bumi. Arupa salah siji saka 4 mangsa ing negara-negara sing mawa iklim subtropis lan sedheng.

Ing wilahan lor bumi, mangsa atis diwiwiti watara tanggal 21 Desember nganti 21 Maret, sauntara ing wilahan kidul bumi mangsa atis diwiwiti watara tanggal 21 Juni tekan 23 September.


Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Mangsa adhem ing Wikimedia Commons.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mangsa_adhem&oldid=829134"