Bhagawad Gita

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki minangka bagéyan saka sèri
Susastra Hindhu
aum symbol
Veda
Rgveda · Yajurveda
Samaveda · Atharvaveda
Pamérangan Veda
Samhita · Brahmana
Aranyaka  · Upanisad
Upanishad
Aitareya  · Bṛhadāraṇyaka
Īṣa  · Taittirīya · Chāndogya
Kena  · Muṇḍaka
Māṇḍūkya  ·Praśna
Śvetaśvatara
Wedangga
Śikshā · Chanda
Vyakarana · Nirukta
Jyotisha · Kalpa
Itihasa
Mahabharata · Ramayana
Susastra liyané
Smrti · Purana
Bhagavad Gita · Sutra
Pancaratra · Tantra
Kumara Vyasa Bharata · Stotra
Hanuman Chalisa · Ramacharitamanas
Shikshapatri · Vachanamrut
Deleng uga
Mitologi
Kosmologi
Déwa-Dèwi
Portal Hindhu

Bhagawadgita (Sanskerta: भगवद् गीता; Bhagavad-gītā) iku sawijining bagéyan saka Mahabharata sing misuwur, jroning wangun dialog sing tinulis mawa wangun geguritan. Jroning dialog iki, Kresna, kapribadèn Sang Hyang Tunggal minangka pamicara utama sing ngandaraké ajaran-ajaran filsafat vedanta, déné Arjuna, siswa langsung Sri Kresna sing dadi pangrungu. Sacara harfiah, makna Bhagavad-gita yaiku "Nyanyian Sri Bhagawan (Bhaga = kahébatan sampurna, van = nduwèni, Bhagavan = Sing nduwèni kahébatan sampurna; katampanan sempurna, kasugihan sing tanpa winates, kamasyuran sing abadi,kakuwatan sing ora winates, kacerdhasan sing tanpa wates, lan kahanan ora kaiket sing sampurna, sing diduwèni sekaligus sacara bebarengan).


 
Wiracarita Mahābhārata
Para Pandawa Lima

Daftar Kitab: | Adiparwa | Sabhaparwa | Wanaparwa | Wirataparwa | Udyogaparwa | Bhismaparwa | Dronaparwa | Karnaparwa | Salyaparwa | Sauptikaparwa | Striparwa | Santiparwa | Anusasanaparwa | Aswamedikaparwa | Asramawasikaparwa | Mosalaparwa | Prasthanikaparwa | Swargarohanaparwa |
Paraga wigati: Pandhawa | Korawa |
Artikel kagandhèng: Astadasaparwa | Bhagawad Gita | Bharatayuddha |

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bhagawad_Gita&oldid=829094"