Aksen akut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Aksen akut ( ´ ) iku sawijining tandha diakritik sing dipigunakaké jroning alfabet basa-basa basa Jawa, Latin, Sirilik, Yunani, lan saawetara basa liyané.

Áá[sunting | sunting sumber]

Ǽǽ[sunting | sunting sumber]

Ćć[sunting | sunting sumber]

Ǵǵ[sunting | sunting sumber]

Íí[sunting | sunting sumber]

Ḱḱ[sunting | sunting sumber]

Ĺĺ[sunting | sunting sumber]

Ḿḿ[sunting | sunting sumber]

Ńń[sunting | sunting sumber]

Óó[sunting | sunting sumber]

Ǿǿ[sunting | sunting sumber]

Ṕṕ[sunting | sunting sumber]

Ŕŕ[sunting | sunting sumber]

Śś[sunting | sunting sumber]

Úú[sunting | sunting sumber]

Ẃẃ[sunting | sunting sumber]

Ýý[sunting | sunting sumber]

Źź[sunting | sunting sumber]

Éé[sunting | sunting sumber]

Sawijining conto ing basa Islandia.
Artikel utama: É

É, é (e-akut) iku aksara sing ana ing basa Hongaria, Islandia, Kashubia, Ceko, Slowakia, lan Uyghur. Ajasara iki uga muncul ing basa Katalan, Prancis, Irlandia, Italia, Occitan, Portugis, Spanyol, lan Vietnam sebagai ragam huruf “e”.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aksen_akut&oldid=821235"