Adas legi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Adas legi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Apiales
kulawarga: Apiaceae
Genus: Pimpinella
Species: P. anisum
Jeneng binomial
Pimpinella anisum
L.

Adas legi, utawa jeneng latine Pimpinella Anisum, iku tanduran saka Laut Tengah lan Asia Kulon.[1] Tanduran iki dhuwure kira-kira sameter, bentuk godhonge nyirip kaya wulu. Adas legi bentuke lonjong, dawane 3-5 mm.[1] Adas legi nduweni rasa legi lan ambune khas banget.[1] Bener yen adas legi uga digunakake bumbu panganan, ora mung ing Indonesia, nanging uga ing Eropa lan Asia.[1]

Jeneng Liyane[sunting | sunting sumber]

Hades (Sunda), adas, adas londa, adas landi (Jawa),; Adhas (Madura), adas (Bali), wala wunga (Sumba).; Das pedas (Aceh), adas, adas pedas (melayu).; Adeh, manih (Minangkabau). paapang, paampas (Menado).; Popoas (Alfuru), denggu-denggu (Gorontalo), ; Papaato (Buol), porotomo (Baree). kumpasi (Sangir Talaud).; Adasa, rempasu (Makasar), adase (Bugis). Ing luar negeri adas legi nduweni jeneng lya kayata; Hsiao hui (China), phong karee, mellet karee (Thailand),; Jintan Manis (Malaysia). barisaunf, madhurika (India./Pakistan.).; Fennel, commaon fennel, sweet fennel, fenkel, spigel (Inggris).[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)Adas Manis Simungil yang Kaya Manfaat (diakses tanggal 9 Maret 2011)
  2. ^ (id)Adas Manis (diakses tanggal 9 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Adas_legi&oldid=829548"