Zhang Fei

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zhang Fei kang tengah bareng karo dulure Liu Bei (kiwa) lan Guan Yu (tengah)

Zhang Fei (Hanzi:張飛), kang duwé jeneng dawa Zhang Yide (張益德 / 张翼德), ya iku sadulur angkat kang paling enom saka Liu Bei lan Guan Yu.[1] Kateluné dikenal dadi panglima perang kang misuwur nalika Zaman Tiga Nagara.[1] Zhang fei uga dikenal ing novèl Kisah Tiga Nagara kang dikarang karo novelis Luo Guan Zhong.[1] Ing kalangan para Tionghoa Indonésia, Zhang Fei dikenal uga kanthi jeneng Tio Hoei.[1]

Biografi Sajarah[besut | besut sumber]

Zhang Fei (Zhang Yide) asalé saka laladan Zhuo.[1] Zhang Fei wis kekancan karo kancané kang jenengé Liu Bei lan Guan Yu.[1] Kateluné wiwit kekancan nalika isih enom.[1] Guan Yu kang luwih tuwa dadi mas angkat saka Zhang Fei.[1] Liu Bei nggabung ing sangisoré komando Cao Cao nalika ngalahaké Lu Bu.[1] Nalika iku Zhang Fei wis mèlu Liu Bei ing Xu Du, lan diangkat dadi Zhonglang Jiang.[1] Sawisé iku, Liu Bei banjur ninggal Cao Cao lan nggabung karo Yuan Shao lan Liu Biao.[1]

Nalika Liu Biao mati, Cao Cao wiwit mlebu tlatah Jingzhou, saéngga Liu Bei kudu lunga ing Jiangnan.[1] Cao Cao ngajak lan sawisé sadina sewengi para punggawané wis tekan ing Changban, Dangyang.[1] Nalika ngerti kaanan iku, Liu bei banjur ninggal bojo lan anaké lan maréntah Zhang Fei supaya mimpin 20 punggawa kang numpak jaran kanggo njaga barisan kang paling mburi.[1] Sawisé iku Liu Bei bisa ngamanaké Jiangnan lan milih Zhang Fei dadi gubernur Yidu lan mènèhi gelar Zhenglu Jiangjun lan Marquis Xinting.[1] Saliyané iku uga tinemu Candhi Zhang Fei kang manggon kurang luwih 55 km saka Wanxian lan 64 km saka Fengjie, Yunyang County.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o history.cultural-china.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  2. china-yangtzecruise.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)