Zhang Fei

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Zhang Fei kang tengah bareng karo dulure Liu Bei (kiwa) lan Guan Yu (tengah)

Zhang Fei (Hanzi:張飛), kang nduwèni jeneng lengkap Zhang Yide (張益德 / 张翼德), ya iku sadulur angkat kang paling enom saka Liu Bei lan Guan Yu.[1] Kateluné dikenal dadi panglima perang kang misuwur nalika Zaman Tiga Nagara.[1] Zhang fei uga dikenal ing novel Kisah Tiga Nagara kang dikarang karo novelis Luo Guan Zhong.[1] Ing kalangan para Tionghoa Indonésia, Zhang Fei dikenal uga kanthi jeneng Tio Hoei.[1]

Biografi Sejarah[sunting | besut sumber]

Zhang Fei (Zhang Yide) asalé saka laladan Zhuo.[1] Zhang Fei wis kekancan karo kancané kang jenengé Liu Bei lan Guan Yu.[1] Kateluné wiwit kekancan nalika isih enom.[1] Guan Yu kang luwih tuwa dadi mas angkat saka Zhang Fei.[1] Liu Bei nggabung ing sangisoré komando Cao Cao nalika ngalahaké Lu Bu.[1] Nalika iku Zhang Fei wis melu Liu Bei ing Xu Du, lan diangkat dadi Zhonglang Jiang.[1] Sawisé iku, Liu Bei banjur ninggalaké Cao Cao lan nggabung karo Yuan Shao lan Liu Biao.[1]

Nalika Liu Biao mati, Cao Cao wiwit mlebu tlatah Jingzhou, saéngga Liu Bei kudu lunga ing Jiangnan.[1] Cao Cao ngajak lan sawisé sedina sewengi para punggawané wis tekan ing Changban, Dangyang.[1] Nalika ngerti kahanan iku, Liu bei banjur ninggalaké bojo lan anaké lan mrintah Zhang Fei supaya mimpin 20 punggawa kang numpak jaran kanggo njaga barisan kang paling mburi.[1] Sawisé iku Liu Bei bisa ngamanaké Jiangnan lan milih Zhang Fei dadi gubernur Yidu lan menehi gelar Zhenglu Jiangjun lan Marquis Xinting.[1] Saliyane iku uga ditemokake Candhi Zhang Fei kang manggon kurang luwih 55 km saka Wanxian lan 64 km saka Fengjie, Yunyang County.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (en)history.cultural-china.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)
  2. ^ (en)china-yangtzecruise.com(dipunundhuh tanggal 12 Agustus 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zhang_Fei&oldid=1049245"