Zerde

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Zerde in Istanbul.jpg

Zerde minangka panganan cuci mulut Turki, sejenis puding manis saka beras sing diwarnai kuning karo safron . Iki minangka sajian perayaan sing populer ing pesta pernikahan, perayaan lair lan sajrone sepuluh dina pisanan ing wulan suci Muharram . Zerd asalé saka basa Pèrsi zard (زرد) sing tegesé kuning. Ing sawetara wilayah ing Turki, Zerdeçal Turmeric uga ditambahake kanggo pewarnaan sing apik.

Ing Turki, zerde misuwur banget ing wilayah sing biasane ditemokake ing sawah . Ing Provinsi Edirne ing Thrace Wétan, sing nyedhiyakake meh setengah saka produksi beras negara, [1] zerde minangka panganan cuci mulut sing disenengi. [2] Bahan-bahan rasa zerde rada beda-beda saka wilayah menyang wilayah ing Turki gumantung saka woh-wohan lokal. [3]Zerde beda karo puding beras amarga disiapake nganggo banyu tinimbang susu.

[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dr. Necmi, Beşer. "Çeltik Tarımının Sorunları ve Çözüm Önerileri" (ing basa Turki). Trakya Tarimsal Araştirma Enstitüsü. Dibukak ing 2011-11-26.
  2. a b "Zerde" (ing basa Turki). Trakya Gezi. Dibukak ing 2011-11-26. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "tg" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. "Zerde" (ing basa Turki). Hamarat Abla. Dibukak ing 2011-11-26.