Zahra Amir Ebrahimi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zahra Amir Ebrahimi
Zahra Amir Ebrahimi.jpg
Zahra Amir Ebrahimi
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Zahra Amir Ebrahimi
Saka Iran
Pakaryan Aktris, juru foto

Zahra Amir Ebrahimi (زهرا اميرابراهيمی) 1981 (age 35–36) ya iku sawijining juru foto profesional, aktris télévisi, direktor filem cekak saka Iran.[1]

Dhèwèké sempet sinau teater ning Teheran, lan miwiti kaurripan profesionalé kanthi cara nggawé filem cekak.[1] Filmé kang kaping pisanan digawé nalika dhèwèké anan ning umur 18 taun.[1] Awal kapopulerané diwiwiti ora suwé sawisé dhèwèké makarya ning télévisi Iran.[1] Dhèwèké kondhang amarga perané nalika dadi wanita enom kang shalikhah ning opera sabun "Narges".[1] Karir Zahra ning babagan fotografi difokusaké ning topik lan isu-isu sosial.[1]

Skandal[besut | besut sumber]

Ning 2006, Ebrahimi dadi punjer perhatian amarga kajiret skandal sex, video kang isiné adegan saru mau bocor ning internet, lan akiré nyebar kanthi wujud DVD.[1] Kasusé iki nuli dadi subyek panyelidikan resmi dhawuh kepala jaksa Teheran, Saeed Mortazavi.[1] Ning wawancara karo koran The Guardian, Ebrahimi nyangkal manawa wanita ning filem mau dudu dhèwèké, lan ngungkapaké manawa video mau video palsu kang digawé kanggo ngerusak kariré.[1]

Sawisé kena skandal mau, dhèwèké esih tetep manggon ning nagarané.[1] Aktris kondhang saka Iran iku bakal kena kukum kunjara lan nglakoni hukuman cambuk ning ngarepé publik,[2] amarga pandakwa rekaman video saruné karo pepujaning atiné kasebar ning internet lan uga digawé kanthi wujud DVD.[2]

Skandal iku tentuné nggawé kaget para panggemaré saka aktris ayu kang nembé umur 25 taun iku.[2] Apa maning, dhèwèké saka salah sijiné nagara Islam kang kuwat ning donya, kang ngelarang kadadian seks sadurungé nikah.[2] Zahra, iku salah sijiné bintang kondhang ning télévisi Iran, dhèwèké wis diboikot déning jaringan lan para panggawé filem ning Iran, sarta kariré terancam hancur.[2] Jaksa penuntut Iran, Saeed Mortazavi, uga wis njaluk anané penyelidikan mirunggan.[2] Ning kasus mau, pepujaning atiné Zahra kang ora dingertèni jenengé iku saiki dadi tersangka pelaku panyebaran rekaman mau, lan lagi digoleki sawisé dukabaraké mlayu maring Dubai.[2] Lan manawa ketangkap bakal dibalikaké maring nagara Iran, dhèwèké terancam ukuman telung taun panjara lan denda gedhené US$10 èwu, amarga kadadéan kang wis ngelanggar kasusilaan nagara mau.[2]

Ebrahimi uga nyangkal anané désas-desus manawa dhèwèké bunuh dhiri.[1] Dhèwèké sempet ngetokaké pesen maring masarakat umum kang isiné negasaké manawa dhèwèké esih urip.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l berita Zahra Amir Ebrahimi dipununduh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g h berita Zahra Amir Ebrahimi dipununduh tanggal 20 Agustus 2011