Zahra Amir Ebrahimi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Zahra Amir Ebrahimi
Zahra Amir Ebrahimi.jpg
Zahra Amir Ebrahimi
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Zahra Amir Ebrahimi
Saka Iran
Pakaryan Aktris, fotografer

Zahra Amir Ebrahimi (زهرا اميرابراهيمی) 1981 (age 34–35) ya iku sawijining fotografer profesional, aktris televisi, direktor film cekak saka Iran.[1]

Dheweké sempet sinau teater ning Teheran, lan miwiti kaurripan profesionalé kanthi cara anggawé film cekak.[1] Filmé kang kaping pisanan digawé nalika dheweké anan ning umur 18 taun.[1] Awal kapopulerané diwiwiti ora suwe sawisé dheweké kerja ning televisi Iran.[1] Dheweké kondhang amarga perané nalika dadi wanita enom kang shalikhah ning opera sabun "Narges".[1] Karir Zahra ning bidang fotografi difokusaké ning topik lan isu-isu sosial.[1]

Skandal[besut | besut sumber]

Ning 2006, Ebrahimi dadi pusat perhatian amarga kajiret skandal sex, video kang isiné adegan saru kasebut bocor ning internet, lan akiré nyebar kanthi wujud DVD.[1] Kasusé iki nuli dadi subyek panyelidikan resmi perintah kepala jaksa Teheran, Saeed Mortazavi.[1] Ning wawancara karo koran The Guardian, Ebrahimi nyangkal manawa wanita ning film kasebut dudu dheweké, lan ngungkapaké manawa video kasebut video palsu kang digawé kanggo ngerusak kariré.[1]

Sawisé kena skandal kasebut, dheweké esih tetep manggon ning nagarané.[1] Aktris kondhang saka Iran iku bakal kena hukum penjara lan njalani hukuman cambuk ning ngarepé publik,[2] amarga pandakwa rekaman video saruné karo pepujaning atiné kasebar ning internet lan uga digawé kanthi wujud DVD.[2]

Skandal iku tentuné anggawé kaget para panggemaré saka aktris ayu kang nembe umur 25 taun iku.[2] Apa maning, dheweké saka salah sijiné nagara Islam kang kuwat ning donya, kang ngelarang kadadian seks sadhurungé nikah.[2] Zahra, iku salah sijiné bintang kondhang ning televisi Iran, dheweké wis diboikot déning jaringan lan para panggawé film ning Iran, sarta kariré terancam hancur.[2] Jaksa penuntut Iran, Saeed Mortazavi, uga wis njaluk anané penyelidikan khusus.[2] Ning kasus kasebut, pepujaning atiné Zahra kang ora dingerteni jenengé iku saiki dadi tersangka pelaku panyebaran rekaman kasebut, lan lagi digoleki sawisé dukabaraké mlayu maring Dubai.[2] Lan manawa ketangkap bakal dibalikaké maring nagara Iran, dheweké terancam ukuman telung taun panjara lan denda gedhené US$10 ewu, amarga kadadean kang wis ngelanggar kasusilaan nagara kasebut.[2]

Ebrahimi uga nyangkal anané désas-desus manawa dheweké bunuh dhiri.[1] Dheweké sempet ngetokaké pesen maring masarakat umum kang isiné negasaké manawa dheweké esih urip.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (id)berita Zahra Amir Ebrahimi dipununduh tanggal 20 Agustus 2011
  2. ^ a b c d e f g h (id)berita Zahra Amir Ebrahimi dipununduh tanggal 20 Agustus 2011