Yui Yoshioka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yui Yoshioka
SakaFukuoka, Japan
GénrePop, pop rock
Mangsa akarya2004–present
LabèlStudioseven Recordings, Gr8! Records, Leaflet Records
Sana jaringanyui-net.com
Piranti wigati
Martin D-28
Fender GA-45SCE
D1-LD0
Fender GDC200 SCE
Fender Stratocaster
Squier Bronco Bass
Fender Telecaster

Yui Yoshioka inggih punika salah satunggalipun penyanyi saking Jepang.

Profil Yui Yoshioka[besut | besut sumber]

Yui Yoshioka inggih punika gadhah profil:

  1. Asma Lair : Yoshioka Yui
  2. Zodiak : Aries
  3. Shio : Kelinci
  4. Hobi : nilari filem, maos buku, badminton
  5. Nginggilipun : 155 cm
  6. Golongan getih : AB
  7. Papan favorit : pasisir Shing ing Fukuoka

Karir[besut | besut sumber]

Karier saking Yui dipunwiwiti kanthi nyerat tembang nalika kelas 3 SMP. Yia gadhah pangajeng-ajeng dados penyanyi, lan tindhak ing pundhi kemawon kanthi tansah mbekta gitaripun. Nalika SMA, piyambakipun asring mirsani golongan musik bianca nero ing margi, lan pungkasanipun mandheg sekolah. Yui miwiti sinau nyanyi, nyerat lagu, lan maenaken gitar ing kursus musik kitha Fukuoka.

sinambi sila ing kasur, Yi maenaken gitaripun lan nyerat tembang ingkang pisanan kanthi irah-irahan Why me. Sasampunipun punika, piyambakpun miwiti nyanyi ing pinggir margi inggih punika ing kawasan Tenjin, Fukuoka minangka atraksi pambuka tumrap kanca ingkang sami-sami wonten panggènan kursus musik.

Ing sasi Maret 2004, Yui ndhèrèk audisi SD Audition ingkang dipunwontenaken déning Sony Music Japan. Yui lenggah sila, lan kados nembang tigang tembang inggih punika “Why Me”, “It’s Happy Line”, lan “I Know”. Pungkasanipun juri ngaturi nile kang paling nginggil. Sesampunipun punika perusahaan rekaman sami rerebutan ngontrak Yui. Tigang tembang dipundadosaken single sepisanan Yui. Tembang It’s Happy Line, lan “I Know” dipunterbitaken ing single indie. Feel My Soul ingkang dipunrilis tanggal 23 Fèbruari 2006 dipundadosaken tembang tema drama Fukigen na Gene. Serial drama punika dipunhiasi kanthi tembang-tembang Yui kados ta Feel My Soul lan It’s Happy Line. Single Feel My Soul kasade 100 èwu keping.[1] Sapanunggalipun punika Yui bintangi filem kang gadhah irah-irahan Midnigt Sun (Taiyo no Uta). Film punika kaputar ing Festival Fil Cannes 2006 lan dirilis ing Jepang 17 Juni 2006. Single kaping 5 Good-bye Days kusus dipunsrat kanggé filem punika. Asma Yui kaangkat malih amargi single I Remember You. Sapanunggalipun punika album kaping 2 inggih punika Can’t Buy My Love wonten ing puncak tangga tembang album Oricon kanthi 2 minggu dangunipun, lan saged pajeng langkung saking 500 èwu keping.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. recyclebin.web.id(dipuntingali tanggal 16 Agustus 2011)
  2. fototerbaru.com(dipuntingali tanggal 16 Agustus 2011)