Yingluck Shinawatra

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Yingluck Shinawatra
ยิ่งลักษณ์ ชินวัตร
Yingluck-shinawatra- 110705064955-861.jpg
Perdhana Mentri kaping 28
Taking office
8 Agustus 2011
Ratu Bhumibol Adulyadej
Nggantèni Abhisit Vejjajiva
Rerincèn priangga
Lair (1967-06-21) 21 Juni 1967 (age 49)
San Kamphaeng, Thailand
Parté pulitik Parté Pheu Thai
Sisihan Anusorn Amornchat
Anak Supasek Amornchat
Almamater Universitas Chiang Mai
Universitas Negeri Kentucky
Agama Buddha Theravada

Yingluck Shinawatra (lair 21 Juni 1967) inggih punika tiyang èstri ingkang pisanan ingkang sampun jumeneng nata minangka perdhana mentri Thailand.[1] Yingluck Shinawatra punika rayinipun tilas perdhana mentri Thailand Thaksin Shinawatra.[1][2] Panjenenganipun kalebet lulusan bidhang ilmu pulitik lan administrasi bisnis, lan angsal gelar master ing Universitas Negeri Kuntucky, Amerika Serikat.[1] Yingluck Shinawatra nggadhahi kaunggulan inggih punika sae anggenipun gesang ing bebrayan, satunggalipun kaunggulan personal ingkang ndadosaken Yingluck Shinawatra saged ngalahaken Abhisit Vejjajiva ing pemilu.[1][2] Proses kampanye déning parté pulitik Phue Thai ingkang dipunpandhégani Yingluck Sinawarta nawakaken Visi Thailand 2020.[3] Rayinipun Thaksin Shinawatra, tilas PM ingkang dipungulingaken déning militer gangsal taun kapengker, kadosipun badhé ngadhepi alangan kalebet dobrakan tradisi tiyang jaler ingkang tansah dados perdana menteri.[4]

Karier[besut | besut sumber]

Yingluck Shinawatra naté dados presidhèn Advanced Info Service (AIS), satunggalipun operator selular paling ageng ing Thailand sadèrèngipun dipunsadè dhateng Tamasek saking Singapura.[1] Yingluck Shinawatra ugi nate dados Presiden SC Asset, parusahaan kagunganipun kulawarga Shinawatra.[1] Yingluck ugi dados bendhahara Parte Puea Thai ingkang dipunwangun dhening Thaksin Shinawatra.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Yingluck Shinawatra palakrami kaliyan Anusom Amornchat lan kagungan putra setunggal, Pipe.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id)[Ant/tig. 2011. Koran Warta Jateng 4 Juli 2011. Semarang:Warta Jateng]
  2. ^ a b (id)Siapakah Sosok Yingluck Shinawatra? dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  3. ^ (id)PKS Pantau Pemilu Thailand dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  4. ^ (id)Mampukah Yingluck Shinawatra memimpin Thailand? dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]