Abhisit Vejjajiva

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abhisit Vejjajiva
อภิสิทธิ์ เวชชาชีวะ
Abhisit Vejjajiva

Abhisit Vejjajiva Perdhana Mentri Thailand


Nembé mengku jabatan
Wiwit njabat 
17 Dhésèmber 2008
Monark Bhumibol Adulyadej
Didhisiki déning Chaovarat Chanweerakul (Acting)

Mangsa jabatan
23 April 2005 – 19 September 2006
27 Fèbruari 2008 – 17 Dhésèmber 2008
Monark Bhumibol Adulyadej
Didhisiki déning Banyad Bantadthan

Miyos 3 Agustus 1964 (umur 53)
Newcastle Upon Tyne, Karajan Manunggal[1][2]
Partai pulitik Parté Dhémokrat
Garwa Pimpen Sakuntabhai
Putra/putri Prang Vejjajiva
Punnasit Vejjajiva[3]
Profèsi Ahli ékonomi[4]
Agami Buda
Tapak asma Abhisit Vejjajiva's signature

Abhisit "Mark" Vejjajiva (Thai: อภิสิทธิ์ เวชชาชีวะ, (dipocapaké: apʰisit wetɕatɕiwa) (lair ing Newcastle-upon-Tyne, Inggris, 3 Agustus 1964; umur 53 taun) iku tokoh pulitik Thailand, sing wis mimpin Parté Dhémokrat wiwit Fèbruari 2005. Nalika tanggal 15 Dhésèmber 2008, Dewan Perwakilan Thailand milih panjenengané minangka Perdhana Mentri Thailand kaping-27.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Powell, Sian (2008-12-15). "British-born Abhisit Vejjajiva is Thailand's new Prime Minister". London: Times Online. 
  2. ^ Percival, Jenny (2008-12-15). "Thai opposition leader becomes PM". Guardian.co.uk. Dijupuk 2008-12-15. 
  3. ^ The Nation, Abhisit, Chuan's young protege gets his turn at last, retrieved 15-12-2008
  4. ^ Los Angeles Times, Thailand parliament chooses economist as prime minister Retrieved 15-12-08

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Pirsani uga[besut | besut sumber]