Xingyiquan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sun Lu Tang mragakake Xingyi

Xingyiquan yaiku ngèlmu béla dhiri Tiongkok kang nggabungaké filosofi Wu Xing (limang élemèn) menyang sajroning jurus-jurusé.[1]Xingyi yaiku ilmu bela diri kang paling tuwa ing antarane telung ilmu bela diri neijia (liyane yaiku Baguazhang lan Taijiquan).[1][2] Ing jaman biyen Xingyiquan uga sinebut Xin Yi Liu He Quan (terjemahan lepas: Jurus (kepruk) Enem Keharmonian Ati lan Pikiran).[2] Duweni rolas gerakan kang asale saka kewan, naga, macan, kethek, jaran, baya, pitik jago, manuk elang, manuk swallow, manuk rajawali, bruang lan roc (binatang legenda).[1]

Pambentuke jurus iki duweni ikatan karo Jendral Yue Fei(1103-1141) senajan ora ana data tertulis ngenani babagan iki.[2] Dene pengembangane ditindakake dening Ji Long Feng, sawijining petarung saka Dinasti Ming kang bisa nggunakake tombak kanthi apik.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (en)Xingyiquan, Esoteric Martial Arts. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
  2. ^ a b c (en)Hsing I, Shen Wu. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Xingyiquan&oldid=831400"