Yue Fei

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Ilustrasi Jendral Yue Fei

Yue Fei ya iku jendral misuwur saka Dinasti Song.[1][2] Dheweke ya iku jendral utama ing pengembalian tlatah kang direbut Dinasti Jin ing ngisore kekuwasaan Kaisar Tang Gaozong.[1][2]

Crita mula bukane penganan Cakhwe ana gegayutane karo matine dheweke.[1][2] Yue Fei difitnah déning pejabat kerajaan Qin Hui kang nyebabake dheweke diukum déning Kaisar Tang Gaozong.[1][2] Iki nyebabake rakyat dadi nesu-nesu, lan pungkasane gawé Cakhwe.[1][2]

Ing taun 1163, 21 taun sawise matine Kaisar Xiaozong mbangun kuil kanggo mengeti jasane Yue Fei.[1][2] Ing kono ana patung papat ya iku patung Qin Hui, bojone, Mo Qixie lan Zhangjun.[1][2] Patang patung mau kanthi kaanan berlutut, iki minangka simbol penebusan kesalahane.[1][2] Ing sisine ana patung enem ya iku jaran loro, macan loro, lan wedhus loro kang nglambangake penjaga Yue Fei.[1][2]

Saliyane Cakhwe, tragedi matine Yue Fei uga diadaptasi minangka novel Legenda Yue Fei lan Opera Beijing Yue Fei and Yang Zaixing.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)Yue Fei, China Culture. Diundhuh tanggal 23 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)Yue Fei, Cultural China. Diundhuh tanggal 25 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yue_Fei&oldid=989820"