Wulan Sedhuwuring Geni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Wulan Sedhuwuring Geni
Wulan sedhuwuring geni (samak).jpg
Panganggit I Made Casta (et al.)
Nagara Indonesia
Basa Jawa, Indonesia, Sundha, Acèh, Toba, Bali, Minangkabau, Sasak
Gènre Sastra
Pangecapan • Yayasan Obor (Indonesia)
Tanggal babar
1999
Kaca X, 151 kaca
ISBN 979-461-327-4

Wulan Sedhuwuring Geni mawa subjudhul Antologi Cerpen dan Puisi Laladan iku sawijining kumpulan carita-carita cekak saha geguritan saka saindhenging Nuswantara. Ing antarané buku iki uga ngamot karya-karya sastra Jawa. Tulisan-tulisan iki kapacak ing basa-basa asliné nanging disertani pertalan ing basa Indonesia.

Pratélan isi[besut | besut sumber]

  • Cerkak Wulan Sedhuwuring Geni ing basa Jawa Cerbon déning I Made Casta
  • Geguritan Suluk Pesisiran Cerbon déning Ahmad Syubbanuddin Alwy
  • Cerkak Uing Neunggeul Si Jago ing basa Sundha déning Budi Rahayu Tamsyah
  • Geguritan Sundha déning Godi Suwarna
  • Cerkak Minangkabau Tiok Kamari... Tiok Baurai Aia Mato déning Nasrul Siddik
  • Cerkak basa Batak Toba Paronse déning Fr. Guibertus Marbun
  • Geguritan Jawa déning Mulyono Sudarmo
  • Cerkak Acèh Tujan Krueng Pase déning...
  • Cerkak Kejaring Razia ing basa Jawa Wétanan déning...
  • Cerkak Kajal ing basa Madura déning...
  • Geguritan Madura déning...
  • Cerkak basa Bali Kampih di Kasisik déning...
  • Geguritan Bali déning...
  • Cerkak Sasak Ta Gining Ganang déning...

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Kodhe basa ora trep. I Made Casta (et al). 1999. Wulan Sedhuwuring Geni. Antologi Cerpen dan Puisi Laladan. Jakarta:Yayasan Obor. ISBN 979-461-327-4