Wright kakang-adhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Orville Wright
Orville Wright.jpg
Photo: 1903
Lair (1871-08-19)Agustus 19, 1871
Dayton, Ohio
Pati Januari 30, 1948(1948-01-30) (umur 76)
Dayton, Ohio
Pakaryan printer/publisher, bicycle retailer/manufacturer, airplane inventor/manufacturer, juru anggegana trainer
Bojo None
Tandha tangan
Orville Wright Signature.svg
Wilbur Wright
Wilbur Wright.jpg
Photo: 1903
Lair (1867-04-16)April 16, 1867
Millville, Indiana
Pati Mèi 30, 1912(1912-05-30) (umur 45)
Dayton, Ohio
Pakaryan printer/editor, bicycle retailer/manufacturer, airplane inventor/manufacturer, juru anggegana trainer
Bojo None
Tandha tangan
Wilbur Wright Signature.svg

Wright Kakang Adhi ya iku kakang adhi, Orville Wright (19 Agustus 1871 - 30 Januari 1948) lan Wilbur Wright (16 April 1867 - 30 Mei 1912), sacara umum diregani marga désain lan rancangan efektif montor mabur kapisan. Saliyané iku kakang adhi iku nyiptaaké montor mabur kang bisa dikendalèaké pisanan nggunaaké mesin kang luwih abot tinimbang udara.

Penerbangan Pertama Wright Bersaudara