Wright kakang-adhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Orville Wright
Photo: 1903
Lair (1871-08-19)Agustus 19, 1871
Dayton, Ohio
Tilar donya Januari 30, 1948(1948-01-30) (umur 76)
Dayton, Ohio
Pagawéyan printer/publisher, bicycle retailer/manufacturer, airplane inventor/manufacturer, juru anggegana trainer
Garwa None
Tapak asma
Wilbur Wright
Photo: 1903
Lair (1867-04-16)April 16, 1867
Millville, Indiana
Tilar donya Mèi 30, 1912(1912-05-30) (umur 45)
Dayton, Ohio
Pagawéyan printer/editor, bicycle retailer/manufacturer, airplane inventor/manufacturer, juru anggegana trainer
Garwa None
Tapak asma

Wright Kakang Adhi ya iku kakang adhi, Orville Wright (19 Agustus 1871 - 30 Januari 1948) lan Wilbur Wright (16 April 1867 - 30 Mei 1912), sacara umum diregani marga désain lan rancangan efektif montor mabur kapisan. Saliyané iku kakang adhi iku nyiptaaké montor mabur kang bisa dikendalèaké pisanan nggunaaké mesin kang luwih abot tinimbang udara.

Penerbangan Pertama Wright Bersaudara