Wresni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wresni utawi Wrishni (Dewanagari: वृषणि; IAST: Vṛṣṇi)inggih punika bangsawan katurunanipun Yadu utawi wangsa Yadawa. Wresni punika putranipun Satwata (putra Yayati). Panjenenganipun gadhah kalih garwa. Garwa sapisan ingkang asma Gandarai déné garwa kaling kalih namanipun Madri. Saking garwa ingkang kaping kalih, Wresni patutan ingkang asma Dewamidusa. Wasudewa-ramanipun Kresna punika putunipun Dewamisuda. Kresna mlebet wonten salebeting cabang Candrawangsa-katurunan Wresni. Saking ngriki, Kresna gadhah asma Wresneya.