Wong Kikim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wong Kikim yaiku salah sijine suku ing Indonesia sing manggon ing sakupenge Kali Kikim, dumunung ing Kecamatan Kikim lan Kecamatan Lahat, Sumatera Kidul. Suku Kikim iki isih nunggal budaya karo suku Pasemah, Serawai, lan Gumai sing manggon ing sawetane Gunung Dempo. Cacahe bebrayan Kikim kasebut nganti seprene udakara 50.000 jiwa.[1]

Basa[besut | besut sumber]

Basa sing dienggo bebrayan Kikim padha lan nunggal jinis karo basa Melayu, meh padha karo basa Pasemah.[1]

Pangupajiwa[besut | besut sumber]

Pangupajiwane wong Kikim umume minangka tani sing olah tetanen ing sawah utawa kebon, sing ditandur umume pari, maneka jinis pala, lan woh-wohan.[1]

Agama[besut | besut sumber]

Umume wong Kikim ngenut agama Islam, nanging sapérangan uga ana sing ngenut kapercayan lawas sing asipat animisme, katon ing sapérangan panguripan sabendinane.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d Zulyani., Hidayah, (1997). Ensiklopedi suku bangsa di Indonesia (ed. Cet. 1). Jakarta: LP3ES. ISBN 9798391640. OCLC 51983649.