Wolof

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wolof
Sawijining Wolof ing Gambia
Gunggung cacah jiwa
(3.6 yuta)
Tlatah mawa cacah jiwa akèh
Senegal:
  3.2 yuta
Gambia:
  200.000
Mauritania:
  185.000
Basa
Wolof,
Prancis (Senegal lan Mauritania),
Inggris (Gambia),
Hassaniya (Mauritania)
Agama
Islam Sunni (90%), Kakristenan, Animisme
Golongan ètnik magepokan
Lebou

Wolof iku grup ètnis ing Senegal, Gambia, lan Mauritania.

Ing Senegal, Wolof mbentuk pluralitas ètnis kanthi watara 40% populasi ngidhèntifikasikaké dhiri minangka Wolof. Wolof uga mayoritas ing region Saint-Louis ing lor, Kaolack ing kidul, lan Dakar ing kulon.