Wolof

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wolof
Sawijining Wolof ing Gambia
Populasi total
3.6 yuta
Pedunung wigati ing
Senegal:
  3.2 yuta

Gambia:
  200.000
Mauritania:
  185.000

Basa

Wolof,
Prancis (Senegal lan Mauritania),
Inggris (Gambia),
Hassaniya (Mauritania)

Agama

Islam Sunni (90%), Kakristenan, Animisme

Suku bangsa cedhak dhéwé

Lebou

Wolof iku grup ètnis ing Senegal, Gambia, lan Mauritania.

Ing Senegal, Wolof mbentuk pluralitas ètnis kanthi watara 40% populasi ngidhèntifikasikaké dhiri minangka Wolof. Wolof uga mayoritas ing region Saint-Louis ing lor, Kaolack ing kidul, lan Dakar ing kulon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wolof&oldid=869250"