Woh abang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Woh Abang)
Pandanus conoideus
Red Fruit.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Pandanales
Famili: Pandanaceae
Génus: Pandanus
Spésies: P. Conoideus
Jeneng binomial
Pandanus conoideus
Lam.

Woh abang ya iku sawijining jinis tanduran woh tradisional saka Papua. Déning masarakat Wamena, Papua, woh iki disebut kuansu. Jeneng elmiahe Pandanus Conoideus Lam amarga woh abang kalebu tanduran sajeroning kulawarga pandan-pandanan dengan wit kang arupa pandan, ananging dhuwur tanduran iki bisa nganti 16 mèter.