Wiyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wiyu
Garuga pinnata Bra13.png
Klasifikasi ngèlmiah e
Karajan: Plantae
Klad: Angiosperms
Klad: Eudicots
Klad: Rosids
Ordho: Sapindales
Famili: Burseraceae
Génus: Garuga
Spésies: G. pinnata
Jeneng binomial
Garuga pinnata
Roxb.

Wiyu (Garuga pinnata) ya iku spesies wit saka kulawarga Burseraceae.[1] Tuwuhan ana ing Asia, ya iku ing India, Asia kidul-wétan lan bagéan saka China. Heyne nggambarake manawa tuwuhan iki racake lempeng, dhuwure watara 10-30 meter lan gedhene 50–120 cm, tuwuh ing laladan cendhek, kurang saka 500 meter saka segara.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Singh, Sudhir; Singh, Karan Pal (20 May 2011). "Description of two new species of Psyllaephagus Ashmead (Hymenoptera: Encyrtidae) parasitizing Phacopteron lentiginosum Buckton (Hemiptera: Psyllidae), a leaf gall-former of Garuga pinnata Roxburgh (Burseraceae)" (PDF). Zootaxa. 2885: 33–43. Retrieved 19 May 2015.